Köpråd: Bil ~70-100k

Tjena, känns lite dumt att be om råd med det första inlägget på detta forum, men jag skulle gärna få ta del av lite kunskaper ni innehar Jag är ute efter en bil i 70-100tusen kronors klassen.. Mindre är såklart bättre, men en pärla får kosta 100. Siktade in mig på Saab 9-5 2.3t från början, men efter att ha kikat på flera stycken i olika åldrar (03-08) så har jag kommit fram till att tiden inte är snäll mot denna bil. Eller ställer jag för höga krav? Det jag tänker på är stenskotten på huvarna som totalförstör lacken de första 40cm framifrån, ingen rolig syn på en bil som ändå är respektabelt dyr. Dessutom lackbubblor med rost inunder på 07or osv, är det normalt? Tittade på andra bilar och jämförde lackkvalitet och som jag såg var saabarna i klart sämst skick av de jag tittade på (jämförde med opel, vw, volvo osv) Så nu har min jakt gått vidare och jag har siktat in mig lite grann på följande: Audi A6 (gärna större motorn 3.2) BMW 5serien Även smått sugen på en VW Passat.. Så det jag undrar är... Vad borde jag passa mig för på dessa bilar? Vilken bil hade ni valt i min prisklass (kanske någon helt annan)? Jag kör cirka 1500-2000 mil och året och resorna är rätt jämnt fördelade i långa och korta sträckor i antal. Tack så mycket för eventuell hjälp! Mvh CarlSvar på inlägget: Köpråd: Bil ~70-100kDen här tyckte jag va okej pris på http://www.blocket.se/stockholm/Volkswa . =7&w=3


Rosten är inte snäll mot 9-5:orna tyvärr. Har en jobbarkompis som fått rost på sin 2009:a vilket jag tycker är alldeles för tidigt. 9-3:orna verkar klara sig betydligt bättre. Behöver du inte större bil skulle jag rekommendera en sådan. Vector-modeller har bättre andrahandsvärde och trevligare inredning. T.ex. Denna:http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_9_3 . =7&w=3 Vill du ha mer pulver så kan du ju chippa den, är exakt samma motor som i 2.0t. Eller om det inte är din grej går det nog att hitta en fin "original" 2.0t inom din budget. Annars tycker jag A6:orna är underbara bilar. Trevligare än BMW E60 i mitt tycke men vet inte hur bra dom håller ihop? Man har ju hört skräckhistorier om dyyyra haverier på A6:or men BMW verkar bara gå och gå. Har inte så bra koll på audi dock så är väl bäst att forska i det själv.


Har varit och kikat på en riktigt fin A6a idag.. 2.4 liters och Quattro -06 Men, när vi provkört o var nöjda, så saknas det AUX?! Hur kan det inte finnas i en sådan bil. Så det jag undrar är om det finns något smidigt och (helst) snyggt sätt att montera dit en? Vad rekommenderar ni för någon adapter/kabel/ vad det nu kallas :p Det andra negativa var att bakljusplasten var blekt, verkade vara ett vanligt a6 problem, fanns på flera bilar vi tittade på?


Om du inte bestämt dig för den där A6:an så tycker jag att Honda Accord är ett ganska vettigt val, och risken för problem är ju väldigt liten på en sådan bil då dom håller väldigt bra.


Kolla på Honda Accord Type S om du hitar emd 2.4 Vtec Du kommer inte ångra dig. Den drar inte så mtk den går jävligt bra och aldrig sönder. Servis på de är jävligt biliga med och försäkring. Men den 2.4 så kör du ifrån en saab 2.3 och audis A6 2.4 och 2.0 T utan några störe problem.


Ja absolut, en Accord hade varit rolig och är riktigt fin.. Tyvärr tycker jag att 09modellen och framåt är såpass mycket finare att jag inte är intresserad av den lite äldre och således hamnar den utanför budgeten.


A det kan jag hålla med dig om jag hade en 08 modelen först Type S sen byte jag till den nyaste Type S det var som dag och natt på alla sätt och nu när ja ghar deisel den är änu bättre än bensinare och mycke biligare att äga men visst vill man ha så få man öppna plånboken lite mer tyvärr


Någon som vet om 2.4liters V6an fortfarande dricker olja som den dricker bensin på en -06 eller om det blivit "återgärdat" ?


Jag tror det är samma skit änu vet en som fick byta motor tillslut i hans A6


Åh fan.. får ringa förra ägaren och kolla då.. Quattro med v6an eller en utan och 2.0t? 4hjulsdrift o ändå lite gutt ljud fast oljeförbrukning.. eller Turbo fast 2hjulsdrift.. vad ska man ta.. är någon mer svårsåld än den andra eller nåt så man kan välja den vägen?


Läste att 2,4 motorn har många problem oavsett om den sitter i en A4 eller A6.


Ja de e fan i med katastrof min fasters man köpte den första modelen av de nyare A6 05 tror ajg den kom ut. Det var en 2.4 Automatare. Hittils har den stannat 6 ggr så han fick ringa bärgings bilen för att köra den till servis och han har redan byt motor en gång. Katastrof fan med.


Låter som jag ska låta bli den och införskaffa en 2.0t om jag ens fortfarande ska ha en audi.. Känns inte förtroende ingivande hur de tar hand som sina kunder med v6modellerna.


Vet ej kanske de har haft otur men vet många som har klagat på audi sista tiden .


Tjena! Vad är det för bil du är ute efter? Kombi/sedan/halvkombi Manuell eller automatisk Växellåda? Diesel eller Bensin? (Du kör ju rätt långt så diesel kan ju löna sig) Åker du mest ensam eller packar in polare / familj (som vill sitta bekvämt ) Jag hade satsat på något i "Golfklassen" som Golf GTI (från 05 för då blev de snyggare enligt mig) http://www.blocket.se/jonkoping/Volkswa . 18&w=2 http://www.blocket.se/jonkoping/Volkswa . 18&w=2 eller kanske en Mazda 3 mps http://www.blocket.se/jonkoping/Mazda_3 . 18&w=2


Låter som jag ska låta bli den och införskaffa en 2.0t om jag ens fortfarande ska ha en audi.. Känns inte förtroende ingivande hur de tar hand som sina kunder med v6modellerna.


Har en MPS i toppskick till salu om du är intresserad, bara gått ca 5500 mil. http://www.blocket.se/helsingborg/Mazda . _3&w=1Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka