Köpråd: Volvo/ Honda/ Seat

Hej alla g.orgare!! Är på jakt efter en andra bil.. Budget på max 20k Volvo? 850 eller V70 (97?-00)? Honda civic? Seat cordoba eller Ibiza? Det som är viktigt för mig är krocksäkerhet då jag åker mycket på E4an som är väldigt hårt trafikerad som vi alla vet. Har ofta flickvännen, lillebror min eller någon nära och kär med i bilen så krocksäkerheten känns faktiskt som en viktig aspekt. Samtidigt så tänker jag lite på hur dyr bilen är att äga. Är rätt händig och har händiga vänner så kan reparera och serva själv. Då är det soppa förbrukning och skatten som spelar roll hur dyr bilen är att äga. Det är dessa tre märken jag är intresserad av så jag uppskattar om ni inte föreslår andra märken Volvon känns mera krocksäker och som en slitvarg som kan gå upp emot 30-40k mil om man servar väl och håller efter. De andra bilarna har jag ingen erfarenhet eller riktig insyn i så radda upp allt ni kan nu så är ni schyssta!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo/ Honda/ Seat



Hade du skrivit vilken Civic det gällde så hade det hjälpt, dem har tillverkats sen 70-talet för att vara petig


Okej men Honda civic på 90-talet


I give up..


Ingen aning om vad dom heter? :p


Kan man leva med soppa förbrukningen på en volvo 855 så är det en trevlig bil. Lätt meckade och man åker skönt i dem.


Av de alternativ du är intresserad utav så har jag två förslag beroende på vad som är viktigast för dig. Säkerheten: S/V70. (850 är en äldre bil, även om det mesta är likadant så har säkerheten ändå blivit bättre i den nyare versionen) Bränsleekonomi/skatt: Civic, fungerar oftast klanderfritt med låga ägandekostnader till följd, men är givetvis inte lika säker som en S/V70 att krama et träd med eller klyva en ponny med. SEAT/VW, nej tack.


Okej. Men som jag känner då vad gäller köpa en gammal Volvo med 20-28k mil på mätaren bör inte vara några problem så länge den är välservad. Då bör inga dyra utgifter dyka upp? Verkar som att Volvo 850 har väldigt lätt för att läcka olja från motorn när man kollar på blocket men annars så känner jag rätt?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka