Köpråd. Liten transportbil!

Hej! Skall köpa en liten transportbil. Gillade Fiat fiorina men läst mycket dåligt om den...så söker nytt. Jag kommer köra både långa och korta sträckor. Kommer inte lasta så värst mycket i bilen. Ute efter en billig i drift. diesel och trivsam bil att köra utan klassiska problem Citroën Berlingo Citroën Nemo Dacia Dokker Fiat Doblo Fiat Fiorino Ford Fiesta Van Ford Transit Connect Mercedes Citan Nissan NV200 Opel Combo Peugeot Bipper Peugeot Partner Renault Kangoo Skoda Praktik VW Caddy vilken skall man välja? Budget ca 50.000 plus/minus. Vilken bil får man mest för pengarna? Tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd. Liten transportbil!Min far har haft två st (har kvar den nyare) VW Caddy, en 05 och en 09. Fungerar riktigt bra, ett stycke tysk ingenjörskonst som inte viker av för något! Lastar bra, går bra. 70 flak öl där bak märktes knappt... Det gäller den lilla dieseln på 110 häst (typ?) och manuell låda. Hört att man ska akta sig för DSG-lådan!


Köp för guds skull inte en Fiat Fiorino i alla fall.. Vw Caddy tillhör en av personliga favoriterna. Lite dyrare kanske, men ack så pålitligare och trevligare.


Skulle satsat på caddyn. Den är helt klart mest bil. Annars finns ju skoda praktik. Den är helt ok den med. Kör du inte mycket last funkar 1.2l dieseln bra. Cittåträng nemo skulle jag inte vilja ha. Känns extremt vek och osäker.


Satsa på en caddy, mest genomtänkta transport bilen i mina ögon i den storleken.


Kör en Fiat fiorino på jobbet 6 dagar i veckan, och det är något jag kan avråda dig från att köpa. I övrigt är det samma bil som Citroën Nemo och Peugeot Bipper i karossen, vet dock inte om dem har samma motor/växellåda. Fiat sålde den vidare till Peugeot och Citroën och därför har dem samma inredning, samt fiat mätarna. Personligen hade jag valt Vw'n eller Skodan, för det känns som dem är på en helt annan kvalitets nivå.


Jag kör en berlingo 2012a diesel med standard utrustning. Är riktigt nöjd, man sitter högt och skönt, gott om praktiska utrymmen. Den är ju även 3 sitsig fram även om det är trångt så har vi åkt tre st stora personer i den. Vi har 10st på firman nu och har inte varit några större fel på dem. Mitt effektmotstånd för kylfläkten var ett måndags ex. Resten av bilarna tankas och servas enligt normala intervaller. Så jag kan rekommendera den i alla fall.


Har haft en sån på jobbet under FEM år och det var ingen höjdare. Det var mycket fel på den tycker jag men framför allt så är den för jävla högljudd och bullrig i kupén. Det gick inte att prata i vanlig samtalston i 90 km/h medans med den nya Viton -13 så är den tystare i kupén i 140 km/h än Forden var i 90 km/h. Jag rekommenderar inte Forden. /Benny


Jag hade tittat närmare på Berlingo, Partner samt Kangoo, dessa lider inte av det oförsvarbara skyhöga andrahandsvärde som en VW-produkt ofta innehar, därmed får du mer "bang for the buck" vid köp av en fransyska anser jag, dessutom är komforten i mitt tycke är bättre än i tyskarna.


Absolut! Berlingo eller Partner. Kangoo ställer jag mig dock lite frågande till. Samtliga vi hade på jobbet hade ett eller annat fel. Märklich. Jumpy och Expert är ju förvisso något större men man åker mycket bekvämt i dessa pigga 110hk dieslar. Caddy är bra och priserna är också bra. För säljaren...


Kör ibland en Transit Connect 2012 i jobbet och den gillar jag, smidig och bekväm. Den har 110hk motorn, testade en på 90hk en del förut men den har absolut inget bottenvrid.


Som jag skrev tidigare så rekommenderar jag varmt de nya berlingo/partner bilarna då de är oförskämt bekväma att köra. Jobbar som service elektriker i sthlm så spenderar en stor del av dagen i bilen. Min bil är väldigt tungt lastad då jag har extremt mycket saker i bilen, både material, verktyg och maskiner. Jag snittar 0.70 med min blandad körning i sthlm.


Japp. Kör Fiorino 6 nätter i veckan och robotautomatlådan är det som gäller. Nog för att atombomben var ett jävelskap till påhitt men den automatlådan ligger där i närheten till att vara jävlig..


Vi har båda caddy och berlingo på våran firma. Berlingon är mycket bättre tycker jag, den är bekvämare och större och bättre genomtänkt kupe med smarta fack osv. Caddyn för ett jävla liv när man börjar närma sig 100 km/h. Jävligt bra svängradie på caddyn dock. Obs att dessa är helt nya bilar, vet inte hur det är med lite äldre modeller.


Körde Toyota Yaris Verso när jag jobbade som brevbärare. Där gick de rätt hårt (trottoarkanter, gas-broms, snöhögar osv) men hörde ingen som inte tyckte om dem. De höll ihop riktigt bra! De var hyfsat pigga (läs lätta) men inga fartvidunder. De vi hade var från början av 2000-talet. Börjar ju bli gamla nu men du kan säkert hitta en riktigt fin under din budget! Bilen har kamkedja och finns som både manuell och automat (4 växlad) Den låg också bra till i besiktningsstatistiken:http://www.kontrollbesiktningen.com/bp/ . r_1999.pdf och enligt wikipedia:http://sv.wikipedia.org/wiki/Toyota_Yaris_Verso "I Länsförsäkringars maskinskaderapport (som utkommer med fem års intervall) år 2006 framkom det att Toyota Yaris var en av de bilmodeller som hade lägst skadefrekvens (motor, växellåda, elektronik etc) av alla bilmodeller på den svenska marknaden." Ps. Undvik högerstyrda, de har gått som brevbärarbilar. Ds.


Det ligger sanning i det du säger. En standard grej på den jag kör är, om man stannar så växlar den inte ner till ettan sen när man ska åka igen då hör man att den växlar kanske 3 till 6 gånger "dock ändrar sig inte växeln i färddatorn." Då kommer den på att den gjort något fel och börjar tjuta för att tala om att den la i N istället. Jag menar en bil som minst krånglar några gånger per distriktsrunda, har inte direkt någon hög kvalitetskänsla, och då var detta bara ett fel av alla man upplevt och det finns betydligt fler att ta upp. Men TS förstår nog nu att det inte är något att ha hoppas jag.


Jag älskar att bilen dessutom har ett Ekonomi-läge, som bara förvärrar. Inte gör till det bättre. Och att biljäveln tjuter när man backar..och det går inte stänga av, inte ens när man gör som vi som kör nattetid. Men ja, detta gäller väl dock bara de "gula" bilarna, får jag hoppas. De privatägda hoppas jag håller en något bättre..eh..norm.


Lite offtopic kanske det börjar bli nu, men häromkring tjuter alla bilarna, och inte får det kopplas ur heller. Fordonsansvarige och kontoret rings ner titt som tätt av folk som klagar för dom inte kan sova när en "lastbil" backar utanför deras fönster varenda natt..men..ja. Hoppas verkligen att de privatägda är vettigare på alla sätt och vis. Med tanke på att det är urkass värme i kupén, de drar massor med diesel, är omöjliga att göra en omkörning med och att tända varningslampor i instrumentpanelen är standard så..hoppas jag verkligen att de "civila" är bättre prioriterade.


Jobbar mycket med arbetsbilar, främst Peugeot, och tycker Bipper-Forino-Nemo är rent skräp. Det är samma delar i alla, endast märket som skiljer. Slö och skumpig som fasen. Däremot tycker jag nya Partner/berlingo är bra och riktigt go att köra oavsett automat eller manuell. Även Expert och dess dito är ganska seriös, kanske lite stor, men största dieseln på 160nånting hästar är riktigt rolig att köra...


kangoo "kan gå" skulle jag avråda ifrån jag har haft väldigt dålig erfarenhet av dom (inte som ägare/förare) då jag skruvat på dom på både skolan och på praktik platser... har även fått höra skräckhistorierna av vissa ägare där problem aldrig tar slutKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka