Köpråd: Semesterbil. 10000:-

En kompis frågade och jag sa reflexmässigt: Volvo 745/945 eller MB w124 diesel. Men frågan är lite kul. Vad får man idag för 10 lök som kan transportera 4 personer ner till Italien och -förhoppningsvis- tillbaka för denna summa? Småbilar går ju givetvis bort. Kombi eller stor sedan går bra. Faktum är att de föredrar sedan men som jag sa: Nu får ju pengarna styra... I den prisklassen tycker jag personligen att en diesel är att föredra. Men?Svar på inlägget: Köpråd: Semesterbil. 10000:-W124 lätt. Åkte en tur på 140mil i helgen som var. Halva biten var med släpvagn och typ 100mil med full bil. Drog 0,7L/Mil


Till italien ska man ju åka italienskt Och är det semester ska man ju njuta också, alltså behöver dom en V6:a Tadaa! http://www.blocket.se/malmo/Fin_Alfa_Ro . 5.htm?aw=1 Lite av ett fynd den bilen tror jag för övrigt.. Men jag kan vara jävig...


Haft en 166 V6 24v. Kändes mindre trevlig trots full dokumentation. Men faaan va den gick :-)


945a och lägg en tusing på en stor service innan.


Opel omega


Finns ett par Mercedes W126 inom prisklassen på Blocket, gissar dock på att reparationerna är lite mer kostsamma än på W124. Jag hade även vågat kolla på Chrysler Stratus, ser ut att finnas en hel del fina exemplar för småpengar.


En W126 är ju kung på Autobahn! Mycket bra förslag! De är pålitliga. Den ska säljas vid hemkomst sen. Soppaförbrukning spelar mindre roll då de är 4 som delar på kalaset och vill ha kul semester i en bra bil. Nice förslag! Stratus är nog för liten. Hade en i vintras.


Inte dumt men får man en "bra" för den slanten?


en sån som min får man för den slanten, kombi tillåmed .. den e stor! (Större än MB W210 i kupén..provat båda)


Audi 100 80talare. Kostar inget, sjukt bra långfärdsvagn.


Tja. Min 100 är ju en 90-tal men den kan de givetvis få köpa. I ypperligt skick. Men vill inte sälja en bil till en kompis. Inte en så gammal som ska gå så långt...


Den där kan vara rolig för att det sitter en V6:a i den. Dom där årsmodellerna är väl fortfarande RWD? /Benny


De kan få köpa farsans 87a 1.8 med förgasare, drar ingenting, har gått en miljon mil, tokfin invändigt. Däremot funkar ingen tripp- eller bränslemätare. Haha, spännande resor. Jävligt bekväm bil dock!


en bmw 740 de kommer åka riktigt härligt hela vägen ner, det är ju på autobahn den kommer till sin rätt http://www.blocket.se/ostergotland/BMW_ . _8&w=3 lite prut på den så besiktiga den och få en månad på dig att köra ner och hem !


Väldigt spännande kan det bli!!!! /Benny


Hahaha!! Visst men inte billigt! /Benny


Tvivlar dock på att en Bmw 740 för 10 lök skulle transportera en särskilt långt utan något bekymmer


ää så farligt är det inte ca 1 liter i 120 kanske till och med strax under det !


Som Vetten då ungefär! /BennyKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka