Köpråd: Bensinsnål liten bil, lättmeckad och driftsäker, 20-30k

Hej Kör en gammal volvo 740 just nu, som inte är speciellt ekonomisk ur bränslesynpunkt (utrymmet är också onödigt stort). Skulle behöva en bränslesnål begagnad bil för kring 20-30 tusen kr. Jag är lite händigt lagd, så jag har inga problem med att byta kamrem, bromsar och liknande, så det skulle vara bra om man kunde göra detta hyggligt enkelt även på den nya bilen, så man slipper betala verkstaden för detta. Billiga och lättillgängliga reservdelar är ju också ett plus. Bilen behöver definitivt inte vara sportig eller accelerationsstark, då jag har en lugn körstil. Självklart är det ju också viktigt att bilen är problemfri. Volvon t ex var väldigt bra ur den synpunkten, den är 20 år gammal och inte haft några allvarliga problem på 5 år. Bränslesnål bil betyder ju oftast liten bil. I 99% av fallen har man ju inte behov av allt utrymme i en volvo 740, men ibland kan det ju vara bra att ha. Som kompensation för detta kan man ju dock köra på takräcken, och då bör man ju ha en 5 dörrars bil. En del små bilar kommer ju i 5 dörrars version. Kör ca 25% stadstrafik och 75% landsväg. Bilmodeller jag kollat på: Observera att dessa är årsmodeller 00-05. Nissan Micra Renault Clio Peugeot 206 Hyundai Atos Ford Ka Skoda Felicia VW Polo Seat Ibiza Opel Corsa Fiat Punto VW Lupo Rekommendationer?Svar på inlägget: Köpråd: Bensinsnål liten bil, lättmeckad och driftsäker, 20-30khttp://www.blocket.se/orebro/Opel_Astra . =7&w=3 det här är en kanon bil, ser ganska bra ut går billigt och helt ok komfort, helt okej med utrustning ochså. krånglar inte speciellt mycket, rostar minimalt, billiga delar och lätt att få tag på.


Toyota Corolla. Toyota Avensis. Mazda 323. MB A-klasse. är oftast mkt bra bilar med låg totalkostnad. Har ägt några Punto, dessa har varit mkt bra och snåla, mkt bättre komfort i dessa än jämnstora tyskar anser jag.(corsa, polo)


Honda civic modellerna från dem åren börjar bli billiga och ser hyfsat moderna ut(EP-karossen) Skuller dock rekomendera en äldre civic men såg att du skrev 00-05.


Köp en Corolla T-sport! Bra bil som fan, går billigt, ganska bra med utrymme för storleken. Hållbar som sjutton för den delen med och rolig som attan att köra


för budgeterade 20000-30000kr? i övrigt håller jag med dig till fullo, klockren bil.


Ford Fiesta så får du något större och säkrare bil, lyssna efter hjullager bak och kolla efter brustna fjädrar fram. Ka'n är rätt bullrig av sig men känns pigg till sin storlek.


De är inte omöjligt, lyckades få min för 31. Dock sjukt underpris så man fick va snabb:)


det är bara att gratulera, sådana går snabbt för den pengen och kommer oftast inte ut på reguljära annonssidor. suveräna bilar.


VW Polo Toyota dock helst ej Peugeot eller FordKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka