Köpråd: VW polo -08 tdi och liknande bilar

Tjena, kommer inom några veckor förmodligen att köpa ny kärra. Krav:Äldst 2005 Billig att köra(Åker 12 mil om dagen för jobbet bara) Liten och smidig Relativt komfortabel Bra kvalitetskänsla AC Inte gått allt för långt Får kosta max 70kkr Hyfsat säker Diesel har företräde, pga lågt varvtal(mkt motorväg, blir bekvämare då anser jag), och att vi har bra rabatt på diesel via företaget. Har hittat VW polo tdi som verkar vara vettig och passa in på mina krav. http://www.blocket.se/alvsborg/Volkswag . 15&w=2 Vad vet vi om den? Verkar ha fått hyfsade resultat i begagnattester och drar runt 0.4 på motorvägen. Ser bra ut och har läst iaf att den har bra kvalitetskänsla. Finns det några andra bilar jag borde kika på som passar mina krav?Svar på inlägget: Köpråd: VW polo -08 tdi och liknande bilarhttp://www.blocket.se/goteborg/OPEL_COR . =7&w=3 bra exempel, haft en själv den är pigg och snål! tittar efter en sådan själv igen. den har ok med utrustning ochså te.x som AUX som standard


Tack för tipset, kollade lite snabbt på dessa men jag har, kanske felaktiga, fördomar för opel som ett ganska lågkvalitativt bilmärke. Förvisso är dessa baserade på äldre modeller, så att forska lite på den här modellen är ju helt klart värd, och kanske tillochmed en provkörning!


http://www.blocket.se/helsingborg/Toyot . 12&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Toyota_A . 12&w=3 http://www.blocket.se/vastmanland/Toyot . 12&w=3 eller något i storlek med polo/corsa http://www.blocket.se/halland/Toyota_ya . 12&w=3


Tack för tipset Evildan, men jag är inte så förtjust i Toyota rent imagemässigt. Jag vet att det låter töntigt, men om jag ska köpa en bil för sådana pengar och dessutom ha den i 4-5 år så spelar det roll. Efter att ha läst på lite tester och begagnattester om Opeln så är jag faktiskt väldigt intresserad av den. Bättre komfort än Polon och mindre problem dessutom. Enda kruxet verkar vara liite högre förbrukning och högre varvtal vid höga hastigheter. Finns bara en sak att göra: Provköra!


http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Fie . 13&w=2 Kanske kan vara något? Dock skulle jag helst köpa en Mondeo (Från 08a och uppåt) då det nya chassit är riktigt slittåligt, första k-stagen har bytts omkring 25-30k mil. Kolla efter (Fiestan) Brustna fjädrar fram Hjullager bak Fungerande parkeringsbroms Mondeo:Läckage styrväxel Kamremsbyte vid 20 tusen mil/10år (Kan vara 25k mil, beror på vilken motor) Fungerande elsäten http://www.blocket.se/skaraborg/Ford_Mo . 13&w=2


Tack för fler tips! Skrev idag på papper om fast anställning och fick nyss beviljat lån från banken, så köpdags närmar sig. Nu till en något pinsam fråga: Eftersom jag aldrig köpt en bil som vart dyrare än att jag kunnat lämna pengar i handen så vet jag inte riktigt hur jag ska göra när jag nu ska köpa en bil för över 60k. Vilket sätt är smidigast?


Trist att du inte gillar Toyota, dessa ger i regel bekymmersfritt och ekonomiskt ägande. För sakens skull måste jag fråga, vilken image är det som man inte kan ha som Toyota utstrålar enligt dig? Jag undrar ärligen. Nåväl, man får givetvis ha olika smak, jag hänger ingen för det oavsett ditt svar, då gillande är subjektivt. Jag skulle skippa VW, dessa är enligt mig tråkiga överskattade dystra transportlådor. Corsan däremot är en trevligare bekantskap. Tittat på FIAT Punto, lika stor som Corsa med Italiensk körglädje. (var mkt nöjd med våran genII) Grattis till jobbet! Det enklaste är en överföring till säljaren, via internetbanken eller så går ni in på banken och gör klart det ekonomiska. Kontrollera även om säljaren har en skuld på bilen via transportstyrelsen, denna måste lösas för att ägarbytet ska gå igenom och du inte riskerar att finansbolaget hämtar din nya bil.


Tja, för mig är en modern Toyota(bortsett från t.ex. GT86an) en bil man köper om man inte har något som helst intresse av bilar, det utstrålar trygghet, ekonomisk eftertanke och rent ut sagt, tråkighet. Toyota är ett tråkigt bilmärke, som mest har pensionärer och medelsvenssonfamiljer som kunder. Nu säger jag inte att VW eller Opel är raka motsatsen till detta, men för min del utstrålar de en mer premium-känsla än t.ex. Toyota eller Skoda. Opel har ju ett ganska kasst rykte men verkar ha skärpt sig de senaste åren på den fronten. Sen varierar det ju lite från modell till modell. Till och med om man jämför en röd 3-dörrars och en grå 5-dörrars varianten av Corsan så är skillnaden enorm! 3-dr är ungdomlig, snygg, fräck och våghalsig medans 5-dr är lika upphetsande som ett paket spaghetti från ICA basic.


Jag förstår vad du skriver, men för mig är det tvärtom, köpt Toyota Prius just för mitt brinnande bilintresse och intresse av avancerad teknologi, en bra trygg ständigt fungerande bil torde visa just "the edge of engineering" från biltillverkaren, alla kan bygga en bil, men få bygger bilar med så avancerad drivlineteknologi som finns i just Priusen. Jo, klart färg och designskillnaderna gör en hel del för hur bilarna uppfattas, byt färg på dom Corsorna och genast blev 3dr en pensionärsbil med stort insteg när man är gammal och stel medans 5d blev en dagisracer för en ärtig morsa. Säger inte emot dig på något vis, det är som jag skrev subjektivt hur man ser på märkesimagen.


Absolut, det är väldigt subjektivt! Just därför skrev jag inget om det i förstaposten. Hade jag haft råd så hade jag istället köpt en BMW 1-serie eller en Volvo C30. Bilar som jag också tycker utstrålar ungdomlighet och lite premiumkänsla.


Fast Volvo C30/S40/V50 är en Ford Focus i botten, så rent ekonomiskt är det bättre att köpa en Ford då inköpspriset är billigare. Är reservdelarna för dyra kan man köpa hos Volvo istället (Inte allt då, men ja.)


Något sådant här? http://www.blocket.se/stockholm/Fiat_Gr . 12&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Fiat_Gr . 12&w=3


eller:http://www.blocket.se/alvsborg/Mazda_3_ . 12&w=3 här kan du säkert deala till dig lite mat oxå


Jo, fast en Ford Focus utstrålar inte samma image som en C30 i mina ögon. Focusen är(möjligen med undantag för RS-varianter) en väldigt tråkig svenssonbil medans C30 är en ungdomlig och fräck premiumbil.


Citroën C3 1,6 HDI mer prisvärd beg bil finns nog inte.


Citroën funkar nog tyvärr inte heller för mig. Är petig och kräsen, men som sagt: Det är en bil jag tänkt ha i flera år och köra långt med varje dag så det måste vara helt rätt. Var idag och provkörde en annan Opel Corsa än den som länkas högre upp. Jag gillade den faktiskt ganska mycket som modell, hade dock några problem med just den bilen, och det var att den saknade ACC(hade AC), inte hade alu-fälgar och var i fel färg. Största problemet var dock priset som låg ca 10k högre än motsvarande bilar. Får kika vidare, jag har en bil som funkar så länge så har egentligen inte bråttom, men tack för alla tips och kommentarer hittills!Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka