Köpråd: Mazda 6 08-10

Vi tittar lite på en mazda 6 årsmodell 08-10. Hur är mazdan kring dom årsmodellerna? Framförallt hur är bagaget? Är den dyr att laga vid haverier? En av flera Mazda vi tittar på http://www.blocket.se/sodermanland/Mazd . =9&w=2Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 6 08-10Pappa kör en som bruksbil som jag lånar lite då och då när jag behöver köra grejer. Baggaget tycker jag är stort och baksätena går att fälla så att de är helt horisontella om man vill lasta ännu större grejer. Kostnader farsan åkt på är bara vanliga servicegrejer som olja, bromsbelägg, filter etc. Allting funkar prima och har gjort det sen köp annars (köpte ett år efter den modellen kom ut när det nu var). Lite bullrigare i kupén än en audi eller BMW men inte i närheten av första generationen av Mazda 6an. Åk till en handlare och provkör


dom rostar väl som fan? trösklar å sånt


Första generationen rostade en del. Men det gick oftast på garantin. Nya har jag inte hört nått speciellt om när det gäller rost. Farsan är rostfri, men den har blivit omlackad 2 ggr pga att saker faller ned från hustak och brevbärare som spelat för mycket GTA.


Min bror var nöjd med sin 6:a av årsmodell 2008. Han hade visserligen sedanmodellen som åtminstone svalde två golfbagar vid behov, men kan inte uttala mig om storleken på kombin. Alla servicekostnader på den var låga men reparationerna har jag ingen aning om..den gick nämligen aldrig sönder.


Tack för era info, blir att provköra för att bilda egen uppfattning


Ser ju riktigt fin ut, men gillade inte bilden interiör, ser fläckar på förarsätet och nere vid pedalerna låt dem göra en ordentlig rekond innan du köper den. Mazda i sig är riktigt bra bilar, har börjat få lite bubblor i lacken på min men var till en lackeringsfirma här i Karlstad och han sa att det endast var klarlacken som bubblat sig, då detta arbete skulle gå på 8500kr att utföra, sa han att vi skulle vänta och se hur det ser ut till våren. Maskinellt inga problem. men Rosten ja det är det ju på alla japanare. Underhåller hellre bilen utvändigt än att åka till verkstad hela tiden för det är krångel maskinellt.


Jobbar på en Mazda verkstad (även om Mazda inte är så stort i vår region) och kan inte komma på några problem med den modellen av Mazda 6, förra generationen hade tyvärr en del problem med rost men den nya verkar klara sig mycket bättre. Väldigt driftsäkra bilar i allmänhet faktiskt.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka