Svårt att posta sin tråd i rätt kategori?

Varför postas inte tråden tillika frågeställningen i rätt kategori? Det finns några rubriker att välja emellan: Generell felsökning (Motorteknik) Motorteknik (Grundläggande) Motorteknik (Avancerad) Chassi, bromsar och transmission Fordonsel och bilelektronik Billjud och multimedia Utseende och styling Bilvård och biltvätt Projekt Efterlyst Film och foto Allmänt Off topic Samtliga har dessutom tydliga beskrivningar i undertexter som förklarar vilket ämne som passar var. Ändock postas det frågor ang bilar med generatorproblem i motorteknologi, bilar med skrapande bromsar i samma tråd, istället för i rätt kategori osv. Varför? Är det inte vettigare att när man tar sig tiden att skapa en tråd att lägga tråden på rätt ställe för att kunna få så mycket hjälp som möjligt och ge andra medlemmar en chans att hitta denna istället för att skapa en ny om exakt samma ämne? Ska vi strunta i kategorierna och bara ha allt i en enda stor röra? Ska moderatorerna plocka bort felaktigt postade trådar istället för att lägga energi på att flytta runt dom? Vad tycker medlemmarna? Skriv era åsikter, diskutera. Men snälla var inte så bitchiga om det nedan uppstår meningsskiljaktigheter.Svar på inlägget: Svårt att posta sin tråd i rätt kategori?Till att börja med tycker jag det är grumligt beskrivet de två översta forumskategorierna. Generell felsökning (Motorteknik) Motorteknik (Grundläggande) Som gjort för missförstånd. Jag minns när de nya beskrivningarna dök upp och det var inget steg i rätt riktning. Jag anser att det borde vara: Motor (Generell felsökning) Motor (Grundläggande funktion) Sedan tycker jag det för ofta sker knäppa låsningar av trådar där dialog förekommer. Jag vet inte hur många gånger jag sett trådar bli låste pga att det "är bristfällig rubrik" men där diskussionen kommit igång. Att låsa nya trådar med bristfällig rubrik känns självklart, men där kommunikation pågår bör det läggas in en moderering av trådens titel. Sedan håller jag med Evildan om att många är extremt slarviga när de postar nya trådar på fel ställe och med fullständigt idiotiska topics som "hjälp" eller "Det skramlar". Jag efterlyser även en något större netetikett mellan användarna. Mindre pajkastning och mer kommunikation. Dessutom vore det önskvärt med lite större ansträngning vid användandet av punkt och stor bokstav samt styckesindelning.


Rätt kul att du själv lyckas placera din tråd i felforum?? Det kanske inte är så lätt att placera trådar rätt trotsallt


haha +1!


Då tolkar vi det olika. Men om det nu är så att den av moderatorer anses ligga fel så behövs uppenbart tydligare anvisningar.


Tycker inte tråden ligger fel alls. Det finns inget bättre ställe att posta den än under allmänt. Den passar knappast i "offtopic" eftersom det är ytterst "ontopic" att diskutera denna fråga eftersom väl knappast någon läser forumsdelen "Tips förslag..." etc.


"Allmänt Ämnet är fritt i princip så länge det hålls inom ramarna motorfordon" Detta ämne omfattar var man ska lägga sina trådar och ingenting om fordon tycker jag, så offtopic vore enligt mig mer rätt


Allmänt Ämnet är fritt i princip så länge det hålls inom ramarna motorfordon och inte passar in i någon av de övriga kategorierna. Köpråd skall alltid ha en rubrik som inleds med "Köpråd:" Modererat av: Dieselsmurfen, Globala moderatorer Jag tycker inte inlägget handlar om motorfordon och är således enligt mig i felforum.


Tråden handlar till viss del om motorfordon, problemet en del medlemmar har att veta vilken del som påverkar/hör till vad på bilen och därmed postar fel? Forumsfrågor har alltid hänvisats/flyttats till just "Allmänt" tidigare, varför skulle det vara annorlunda nu? Offtopic är saker som inte hör till motorfordon alls, såsom badankor i poolen och wienerbröd med eller utan choklad på samt kattungar (om dom inte kliver runt på bilar förstås) och annat.


Solklart att detta ligger helt fel


Men varför hänvisas då liknande trådar till Allmän-delen?


Att flytta trådar är inte så tidkrävande, men visst blir det tjatigt om man måste göra det mer än 20 ggr per dag. (av egen erfarenhet som moderator på ett större internationellt forum) Det är lika bra att behålla tråden så andra kan ta hjälp av den i framtiden. Förresten, ska inte denna tråd ligga i Off topic? Då den handlar om felpostade trådar, och inte om fordon.


Startas säkert över 20trådar/dag som ligger fel. Huruvida den här tråden ligger fel eller inte är redan avhandlat ovan med förklaringar till varför den hör till "Allmänt" och inte till "Off topic".


Ja denna borde ju ligga bland "Tips, förslag och åsikter"..... Men ja det är svårtKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka