Köpråd: Begagnad miljökombi under 100.000?

Hej, hade tänkt vänta något år till, men vår Ford Focus flexifuel av årsmodell 2003 lade av hastigt och lustigt, så nu måste vi brådskande köpa en nyare bil. Vi kan lägga max 100.000 kronor på detta och behöver en hyfsat ny, säker och driftsäker kombi som går på gas eller etanol. Enda gasbilen som jag hittade i denna prisklass var Ford Focus, men bagageutrymmet är otillräckligt eftersom halva tas upp av gasflaskorna. Återstår etanolbil, och vi har hittat tre i vårt närområde som vi funderar på: Citroën C4 1,6 / Bioflex / SX År:2009 Mil:4 500 Renault Mégane 1,6 År:2010 Mil:4 500 Volkswagen Golf 1,6 Multifuel Masters År:2009 Mil:7 700 Om bilarna är i likvärdigt skick, vilken av dessa tycker ni vi borde välja och varför? Vilken drar minst bränsle? Vilken är säkrast i drift? Någon helt annan modell man hellre borde leta efter?Svar på inlägget: Köpråd: Begagnad miljökombi under 100.000?Måste fråga, Varför en flexifule ?


Om ni var nöjda med eran Focus så varför inte en "Ford exclusive"? http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . 12&w=3 Eller en Mondeo? http://www.blocket.se/stockholm/Ford_Mo . 12&w=3 Eller en alkoholiserad trollhätteracer? http://www.blocket.se/alvsborg/Saab_9_3 . 12&w=3Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka