Köpråd, Ny kombi

Hej på er. Tänker inom snar framtid skaffa ny kombi och vänder mig till er! Kör sen ett år tillbaka en Toyota Avensis 2.0 -04 som funkar kanon, ni kan ju också se några av dom tidigare bilarna jag ägt om man skulle jämföra. Kommer till slutet av året flytta till centralare villa samt knodd #2 ska kika fram, så detta medför även lite nytt. Bilen kommer behöva växa eller vara likvärdig Toyan samt den kommer inte ha samma hårda krav på förbrukning då den kommer rulla lite mindre till vardags. Kör ganska rejäla streckor till helgerna och bilsemestrar en del under sommaren, 50-60 mil i ett streck är varken kul för ryggen eller trumhinnan i dagsläget Önskemål är: -Matigare motor/karaktär, gärna diesel eller större bensinare, inga monster nu alltså, tycker 150 dieselkusar duger fint! Jämför med 2.0 avensisen. -Automat -Bra komfort för långa sträckor, generösa inställningsmöjligheter på stolen. Har aldrig suttit bra eller lågt nog i avensisen, är ändå bara en 180cm -hyffsat ljudisolerat, det surrar fint efter 2h @ 140km/h med toyan. -läderklädsel mot bebisars kaoz -Hyffsat ljud samt aux, eller möjligheten till att skaffa det. -Helt fällbara baksäten så man kan rulla ut madrass = husbilsbil! (Se gamla audi 80) -Låg (hög?) utväxling. Inga 3000varv i 100km/h. Finns fan inget värre. Det är väl vad jag kommit fram till på ett ungefär, några av bilarna jag kollat på är: -Audi a6 -v70 II eller vad man säger. karossen från -08 -Citroen c5 -Senare avensisen -Accord -09 -Mondeo Hade tänkt lägga en 130-150k, tycker man kan hitta mycket intressant för dom pengarna men vissa av alternativen kanske är ren skit, därav tråden Kom gärna med åsikter och tips om motorer osv! Kan väl säga att jag är ganska svag för hondan också. Tack på förhand.Svar på inlägget: Köpråd, Ny kombiMondeo! Beroende på motor kan det vara olika kamremsintervaller, men för att ge dig säkraste svar är det var 10.000 mil eller 5år. Växellådans olja bör bytas ihop med kamrem, tror ordinarie är redan på 6000 mila om Powershift automaten sitter i. Finns även med 163hk 2.2 diesel, matar på rätt bra! Men 143hk duger väl ändå. Provkör, känn och kläm. Det är precis samma chassi under på V70N (Ford grejer) men Forden har färre elfel. Kan vara för de drog elen först och Volvo ändrade på dem sen.. Men om du vill ha snyggaste bilen i området.. http://www.blocket.se/angelholm/Alfa_Ro . 12&w=3 http://www.blocket.se/goteborg/Alfa_Rom . 12&w=3 2.4an är roligast, hela 200 hk~ Dock måste motorn lyftas ur vid kamremsbyte. 1.9an är mest ekonomisk, även samma motor GM använt i Opel och Saab. Kamremmen ska bytas runt 8000 mil/4år annars går vattenpumpen sönder, den måste ju såklart också bytas vid kamremsbytet.


GLÖM mondeon och citran direkt.. skulle nog satsa på audi, volvon, eller accorden, volvon/audi, + komfort bra vägegenskaper lätt att få tag på delar samt en bra mekaniker <--(volvo) - kostar mer än det smakar om något går sönder <--(audi) automatlådan är lite halvdålig <--(audi) på volvon kommer jag inte på något negativt möjligtvis att den kan kännas lite "plastig" invändigt, beror väl på modellår och så.. om isåfall, så rekomenderar jag D3an (163hk) går snålt, och är pigg, volvo brukar tåla många mil, innan dom rasar, hondan är jag inte så inne på, gillar modellen, men är inte så påläst om den..


Du vet att V70N med 163hk är samma motor som sitter i mondeon? Och den motorn är byggd av Citroen, peugeot och Ford.


det visste jag inte, man lär sig något varje dag, jag är inte insatt i ford så, har pillat lite på fucusen och den gammla mondeon (-97), och den verkar riktigt knepig, specialverktyg till bromsarna (enligt mekonomen) plastig, dålig kvalite, dålig komfort, det finns mycket jag inte gillar hos ford, dock dom lite nyare modellerna ser inte helt dumma ut måste jag säga! jag säger volvo för att det är en bra familjebil, sen finns det många andra bilar, själv skulle jag inte tacka nej till en passat av nyare modell, bmw, MB, eller audi,


Jag brukar lovorda Accorden. Jag har den gamla modellen fram till 08. Den nya är bättre (förbättrad ljudkomfort, motorkaraktär etc) på alla punkter utom två. Något sämre längdutrymme på förarplatsen och ett mindre bagageutrymme. Annars är det sjukt bra bilar. Kolla in Executivemodellen som har mycket trevligare inredning och mer lull-lull. 2.4 motorn på 200 hästar är en dröm, tillräckligt snabb och fortfarande relativt snål.


Kul med lite respons! Automat är egentligen inget krav sålänge bilen har en smidig och underhållande låda. Saken är att jag har haft ganska tråkiga erfarenheter med manuella då dom sänkt bilens helhetsintryck genom att kännas dåliga, även fast dom fungerat super. Toyotornas har ju funkat bra, men ack så tråkiga. Dom som känts "bra" är egentligen audins och den senare 325:ans. Saaben vill jag inte ens gå in på någonstans! Kul att du skulle länka alfas 159 Malheus, Det är den snyggaste komin jag någonsin skådat. Alltid blivit varnad att man behöver vara lite av en utbildad mekaniker själv för att våga äga en, men det kanske är en gammal skröna ? Lite erfarenhet av alfa 159 hade uppskattats. Hur är 3.2l v6:an i dom ? Med d3:an som nämndes innan menar ni alltå 2.4D på 163 hk antar jag. Det är en av dom jag testat och gillade ganska skarpt, även om lådan inte alls växlade där jag ville. Men den har väl en inlärningskurva efter min körstil eller hur är det? Stog på firma och antagligen ganska hårt körd. Caromania: Är 2.4 samma som i tidigare accorden ? Den både gick och lät ju ganska roligt men drack ganska rejält har jag för mig ? Bilen jag körde vart väl runt -06 och kändes smidig som tusan om än ganska bullrig på vägen. Kan tänka mig att denna nästan mår bättre med den 6växlade manuella lådan? Den kändes riktigt smidig i bilen jag körde, medans automaten vart ganska seg. Båda 2.4 på 199 hk.


Accord: Med nya karossen uppgraderade man motorn lite så den är nu på 200hästar, eller 199 kanske som du skriver? Den jag har är på 190.Framförallt vägljud är det som går att klaga på med den gamla, den nya karossen är mycket tystare. Min drar 0.80-0.90 verklig blandad körning, dvs mellan tankstoppen. På långresa nu med 4 pers och knökfull packning gick den på 0.75. Gamla kombin är både större och tyngre så den nya drar säkerligen mindre. Min väger 1600. Min har sexväxlad manuell låda och det är en fantastisk fröjd att växla. Växlarna verkligen klickar i. Däremot ska man inte luras att tro att den sjätte växeln sänker varvtalet. Jag passerar 3000rpm vid 125 ungefär. Generellt så är inte sexväxlade lådor "en sjätte växel" utan det är tätare steg. Ganska löjligt alltså. Den nya 2.0 motorn är vad jag förstått mycket snålare men då saknas det fina vridet från K24an och den är "bara" på 155hästar.


För eller nackdel så har forden sjukt dåligt andrahands värde. Måste ni ha en stor kombi som mondeo eller v70? Jag gillar personligen bmw 320d touring, men kan själv inte ha den för att den är för liten. ..


Det är ju inte fel att veta exakt vad som går sönder när det väl händer något, billigaste delarna finns antingen i england eller tyskland till dessa bilar. Kan bli dyrt när man inte förstår egenskaper och fel (Gnekande framvagn kan bero på vädret, inte glapp) 3.2an vet jag inte så mycket mer om än att oljetemp. givaren går sönder lätt och sitter väldigt dumt till. Motorblocket kommer ifrån GMs HF (High feature http://en.wikipedia.org/wiki/GM_High_Feature_engine) och har under enstaka fall fått sträckt kamKEDJA. 2.2an lider betydligt mycket mer av sträckt kedja än vad 3.2orna gör. Urtrampningslagret pajade på min gamla efter 7000 mil, kändes väl sådär. Viktigt att kolla så styrservo oljan är grön och inte röd, annars får man byta styrväxel till eller efter vintern. Köpguide: http://www.alfaworkshop.co.uk/alfa_159_guide.shtml


En 08 Accord är mitt tips. Jag är löjligt nöjd med min.


Får väl lovorda Mondeon även om ja e partisk.. Har en 10a 2,2 diesel.. går snålt men bra drag, kul att köra om. tycker tjejen me så inte att man får ha den ifred...


Tack för svaren! Alfan får förbli en bil att bara vila ögonen på ibland känner jag, hört ganska många skräckhistorier nu samt bagaget är ganska litet. Caromania: Självklart är det 190 hästarn jag menade, my bad. Förbrukningen du nämner är helt klart godkänt i min bok. 2.0 är inte intressant alls, vet du mer om deras 2.2 diesel ? Fanns väl i förra generationen också ? Dasboot: Behövs gör det väl inte, men klart en fördel i mina ögon. Hade en e91 325 innan och gillar dom också, men på tok för liten. 5-serien lockar inte heller tyvärr. Daugaard: Trevlig kärra! Alltid gillat den accorden men är sugen på den senare krossen, tycker det är den snyggaste av nämna bilar. Johnson: Schysst Mondeo! Jävligt granna i vitt! Hur känns inredningen i dom? Vad snittar du? Finns det andra trevliga kärror jag missat? Hur är MB e-klass?


Hade jag varit dig hade jag kikat på antingen V70 2,4D/D5 eller BMW 520D. Båda bilarna är fina och går fint. 163 hästarn i Volvon är ingen fordmotor. Det är en femcylindrig motor som är tillverkad av Volvo själva i Skövde och är samma som D5 fast annan programvara. Lycka till med bilköpet!


Diesel? Vad var det nu igen. Ja just det, den där brännbollen man kör Viking Line på... Jag skulle själv vilja byta upp mig till den nya karossen men det är inte ekonomiskt försvarbart att pilla in 100 tusen då min Accord nu fortfarande känns som en ny bil och aldrig någonsin krånglar. Men den nya är def en bättre bil. Titta på en maxutrustad S eller en executive med manuell låda.


"Diesel? Vad var det nu igen. Ja just det, den där brännbollen man kör Viking Line på..." Haha visst är det väl så! Vart mest nyfiken, kan verkligen tänka mig att den gör sig med 2.4:an dock! Vad innebär executive förrutom helläder? Har inte sett en enda S i min prisklass men dom kanske är ganska ovanliga. Accorden säljer väl fortfarande ganska dåligt i sverige kan jag tänka mig. Någon som provat senare avensisen ? Är den fortfarande lika själ-lös att ratta ?


Executive är deras lyxigaste paket. På de nyaste vet jag inte vad det innebär, men min -04 har elektriskt ställbara stolar med helläder, (bättre stolar dessutom) navigator och stora ljudpaketet med subwoofer och cd-växlare. Sedan kan man öppna och stänga bakluckan med fjärren och det vet jag inte om man kan på de vanliga. Sedan såklart all annan "vanlig" utrustning som ACC, färddator osv. Jag vet inte om man har kvar navigator eftersom det är ganska meningslöst idag, alla har ju smartphones? Accorden säljer uselt i Sverige beroende på deras mycket sparsamma kampanj då det nog anses vara en mycket liten marknad. Den säljer som attan i Nordamerika däremot och har ju valts år efter år till bästa bil där. Type-S är lite hajpat. Egentligen är det samma bilar förutom lite tuffa ränder, emblem och 17tumsfälgar.


tjena lånar tråden lite om det går bra..... Avensis elr Accord i 10-30.000 kr klassen undrar jag, är ute efter en bil som rymmer mycket,billig i drift,delar och lätt mekat men ändå lite rolig och fart i. e sugen på Accord jag me men verkar finnas få kombi i detta landet, plus att jag älskar vtec..... så toyota e la egentligen för tjejens skull "men hon vill ha v70" och vtec te mej.....men då blir det en Civic. men just nu har vi en 945 gl-93 som jag vill bli av me och köpa något av detta då. sååå jag ber om hjälp fasten jag klampar in i denna tråd.. Med vänlig hälsning


Accorden med 2.4 har riktig vtec som kickar in vid 6000 som gör att den pinnar på ganska bra. Du bör kunna hitta en för runt 30k om du kollar 03-04.


Helu. Läste igenom dina krav och får se detta: "-Låg (hög?) utväxling. Inga 3000varv i 100km/h. Finns fan inget värre." Då kan du glömma även 2.4 Accorden, den varvar 2900rpm i 100km/h och din Avensis 3050rpm. Däremot tror jag inte att Accorden upplevs som surrig då dessa motorer går så smörfint på högre varv samt bilen är bra ljudisolerad samt är en utmärkt bil liksom din Avensis.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka