Köpråd: bränsleförbrukning kombibilar 95-05

Hej! Svärfar klagar konstant på vår gamla 245a, som går som ett skott, drar 0.72L/mil blandad körning (ärligt, den gör det!), startar alltid. Visst, vi får skruva o byta lite delar då odå, men vi gillar att skruva. Men vi funderar ändå på att skaffa en till bruksbil, nåt nyare, i prisklass mellan 20-30000:- Så jag vill veta lite om hur mycket de nyare bilarna drar, blandad körning, både intresserad av bensinare o diesel. Samt vad skatten ligger på. V70 -98-02 Passat -99-03 Ford Mondeo, både V6 o 2.0, årsmodell -01-04 Andra kombibilar i ungefär samma storlek o prisklass är också av intresse.Svar på inlägget: Köpråd: bränsleförbrukning kombibilar 95-050.8-0.9 blandad körning för allihop.


hade nog kört med den där mirakelbilen volvo 245 !


Mondeos V6 har jag hört drar runt litern, 1.0-1.2?


Det kan nog stämma, för en automat. 2.0:an drar ca. 0,8. Om du vill ha en snålare bil i samma storlek kanske en Avensis 1,8 kan vara ett alternativ. Den drar 0,7 blandat och ca. 0,6 landsväg.


V70 MkI? Den drar ca litern. En diesel med manuell drar ca 0.62. Automat 0.66. Avensis är inte dumt. Väghållning som en packad sköldpadda dock. Men bättre än 245.


Vår 245a är ju inte direkt original längre, så den har väghållning som heter duga. Är ju Volvofreak så V70 är mest intressant. Vad ligger dieselskatten på ungefär? Det är väl det man oroar sig mest för när det gäller att köra dieselbil...


Cirka 6000/år. Bara att räkna.


Fundera på en 9-5a annars också kanske.. helt klart skönare än volvosätena också (=


Kan ju vara en diesel.


jo det är klart men då är det inget vidare tryck i den


haha, nä, det är ingen diesel! Tryck o tryck ska ja väl inte säga, iaf inte i lägre hastigheter, men det är inga problem att göra snabba omkörningar o på femman finns det hur mycket som helst att ge


då hittar du nog som sagt ingen bättre bil än din volvo 245, antar att allt annat på marknaden kommer gör dig besviken då du uppenbart har hittat en unik 245a !


ja det är sant. Men min 244 tar oxå 0.75 ungefär.... fast hon är starkare än 245an, han orkar inte dra ett skit bakom sig, medan henne kan jag lätt dra biltransport med jeepen på så det finns ju anledningar till att man väljer att åka gammal Volvo: lättskruvat, snart skattebefriade, bensinsnåla (fast 244an ska renoveras nu, har varit dålig med rostskydd, så hon har blivit attans rostig) Men har tyvärr fått problem med 245an nu, den rycker (?) så idag hade jag tänkt baka o städa inför min födelsedag imorgon, men får spendera dagen i garaget istället....börjar jobba på måndag så då måste jag ju ha bilen iordning...Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka