*Köpråd* Ford Probe

Tjena tjena, jag har nyss fyllt 18 och tagit mitt körkort och har blivit frågad av min brors kompis om jag vill köpa hans bil. Det är en Ford probe 94. Är det något man bör tänka på när man köper just en Probe? Vanliga fel, rost etc. Tacksam för alla svar! // BirchmeisterSvar på inlägget: *Köpråd* Ford Probesvårt att ge några råd, det enda vi vet är att det är en ford probe -94 och din brors vän äger den. mer info: pris? skick? mil? servad någorlunda? osv... exempelvis kostar den typ 4-5000kr så spelar nästan inget någon roll, bara den funkar, kostar den 20-30000kr så bör den vara sjukt fin och välservad och påkostad. fordar rostar precis som alla andra bilar, du får helt enkelt kolla upp detta exemplaret, det man ska tänka på med fordar är drivlinan och hjulupphägningar/leder/chassie, dessa är ganska klena. fords motorer från 93-uppåt är hyfsat bra, men probe har en mazdamotor läste jag nånstans, rätta mig någon om jag har fel. men mazdamotorer är typ evighetsmaskiner så det vore bara en positiv egenskap. Elproblem har jag aldrig haft på någon av mina fordar runt den årsmodellen. kolla försäkringskostnad, inte för att bilen är någon dräpare men du är 18år och bilen är "sport"betonad, en Escort eller liknande blir troligtvis billigare för dig.


Tack för ditt svar! Den är i fullt fungerande skick och han vill ha 4000 för den, den är riktigt dyr för mig i trafikförsäkring, cirka 9000/år men om morsan står som ägare så kostar det endast 1000/år.


ja då så, inte så mycket att fundera på, skicket kan man inte begära för mycket på för 4000kr, om rost finns, så finns det färg och spackel på biltema, och rubbing + vax att ha bilen på föräldrar har stötts och blötts här innan, men det spelar nog inte så stor roll, se till att ni bor i samma hushåll och att bilen har försäkring som får brukas av förare under 25 bara. om du gillar bilen så kör på, hoppas du trivs med den.


Tack så mycket! Jag tror jag köper bilen!


ford probe verkar vara härliga bilar, men ford bilarna gillar olja vad jag hört, men beror ju givetvis på hur dom e skötta oxå


är det en 4-cyl så är det Mazda maskin i den, ska inte vara problem med oljetörst, och 4000kr så är det bara att köpa


bara 4000? är den i bra skick skulle ja köpt direkt


ja bilen i trådskaparens fall kostar 4000kr ...inte så mycket att tveka på, bara den funkar typ.


jo missade de hehe, jag hade tagit det direkt jag gjorde ett grymt köp på min crx som ja inte ångrar


V6an är samma motor som Mazda har i 626 och i Mx-6, sambon har en sån och i den fungerar allt klockrent. Nu var den ett dyrt superfint exemplar men ändå. Det är mest mazdadelar i den, det står mazda på bromsok mm.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka