Köpråd Subaru Impreza

Har länge varit sugen på en impreza från årsm 2003-2007, Det har varit lite av en drömbil. Har tänkt mig något upp till 140 000 Klassen. Har sett att det finns wrx, sti, pse. Vad är det för skillnad på dom? Vill helst ha en blå med blå inredning Och gärna original. Kan man åka snålt med dom? Vad ska man tänka på vid köp / provkörning? Hur funkar fyrhjulsdriften? Högt ljud inne i kupén ? Är dom 6 växlade? Dyr att serva? Tacksam för svar och tips?Svar på inlägget: Köpråd Subaru ImprezaJämfört med S40 T4(som ditt inlogg anspelar på) så kommer du märka vilken pigg stadsloppa det är runt gathörnen med 4x4, samtidigt som den blir väldigt trött på landsvägen. En chippning ger lite mera pulver och ofta lite lägre förbrukning. Kan ju vara en början.


wrx 5växlad. 217hk sti 6 växlad. 260-280hk. Sti är mer stryktålig än en wrx.. Men typ dubbelt så dyr.. Ja det är dyra delar till subaru.. Om man inte använder tex ebay. Original är väll inte bullernivån så jättehög. Jag hade letat efter glapp i drivlina. Samt testa växellådan ganska mycket. Gärna på de lägre växlarna. Sedan är det att leta rost!! och det vanliga, titta olja osv..


Sti ska ha bättre bromsar o väghållning o mer krut va ja hört. Åka snålt tror jag inte du kan åka,, sen beror det på vart smärtgränsen går.. Dom som har Dccd kan du ställa diffarna på,, så du kan typ ha 65% bakhjulsdrift o resten fram,, är det inte Dccd så tror jag att det är typ 50/50.. STi är 6 växlade vettja, men tror inte WRX är det, inte säker på detta att serva är de inte så farligt dyrt beroende på vad man vill ha bytt.. de va det lilla jag visste...


Tack för alla svar hitills dom är snygga så Klart att man blir sugen. Hur mycket soppa drar dom?


Sedan har de väll bättre kolvar/stakar/drivlina har jag hört! 4hjulsdriven bil.. Räkna med ca 1 liter milen blandad körning..


Min polares ligger runt litern, o sen gasar man lite så sticker de iväg! Men ja kan lova att du kommer alltid va glad efter lite rolig körning roligt med snabba 4- hjulsdrivna=)


Jag kan få ner min till 0.8 så en sti med 6 växlar borde ju gå att få ner mer. Men då får man hålla sig under 3000rpm och fundera på varför man köpte en fyrhjulsdriven bil.. Positivt:Hållbara. Haft min i 3år och bytt en lambdasensor för 250kr. Snabba i låga hastigheter (0-110) Ungefär. Körglädje. (Den väger upp den negativa komforten) Negativt:Drar soppa. Turbon börjar ladda sent.. Inte mycket komfort. (mot andra bilar jag kört.. t.ex saab 9-3og, kia ceed, opel astra, volvo s40, volvo c30, ford focus rs och många mer... inte hittat någon som har sämre faktiskt ) Jag baserar det på min bil som är baserad på en vanlig wrx. Fakta jag inte kan svära på att stämmer:Vad jag fattat det som så är 2.0litersmotorn lite hållbarare än 2.5litersmotorn men det kan jag inte svära på för jag har ingen erfarenhet av den. Vet ej vilka motorer de säljer i Sverige men om man vill ha 2.5 liter är det väl ej257 som är den att satsa på. (även här vad jag läst) Även här hört att det är 3'e växeln som brukar gå om man pinar den.. (sant eller falskt vet jag ej.)


Tusen tack för ditt svar ska tänka på detta. Skönt att få veta va andra tycker och tänker.


Har du någon ambition på att öka effekten är det en STI du ska ha, att bara komma upp till den nivån från en WRX kostar 40-50 tusen. En STI är därför mycket prisvärd sett ur ett längre perspektiv.


Oki. Ska titta efter sti och pse.


har du kollat i någon av dom femtioelva andra köprådstrådarna om impreza? http://www.garaget.org/forum/search.php . 2108887314 eller någon av dom som finns på Subaru forumet? http://www.subaruclub.se/forum/search.p . hid=448957 det är en jävla skillnad på en WRX och en STI, för att nämna några saker så är det annan motor, annan drivlina, andra bromsar, andra fjäderben. WRX är som sagt 5växlad medans STI är 6växlad. WRX har "vanliga" broms ok medans STI har Brembo och har betydligt större skivor. PSE kom ´04 och på ´04 det är bara STI med PSE som har DCCD (Driver Controled Center Differential), from ´05 så är alla svensksålda PSE. i STI tom ´05 så sitter det en 2 liters motor och from ´06 så sitter det en 2,5 liters motor.


Kan säga att jag är grymt nöjd med min WRX men att jag ändå skulle rekommendera att du köper en STI även om de är dyrare, precis som Christian S skrev är det verkligen en stor skillnad mellan bilarna. I mitt fall så skiter jag i komfort för det finns i princip ingen som helst, den är stötig, mycket buller i kupén (när jag tex jämför med farsans BMW 530d) innan jag ljudisolerade dörrarna, men jag tkr att det hör till, har man en impreza ska det kännas att man kör Förbrukningen ligger som några redan nämnt på ca 10-11/100, så om man bryr sig allt för mycket om förbrukning är det nog bäst att köpa något annat. Värt att nämnas är att min WRX är mappad till ca 280hk så med en "eco optimering" kan det nog sänkas.


haft både gt -99a och min nuvarande wrx sti -06. gtn var grymt pålitlig,mappad och bänkad till 295hk. körde runt 7k mil med den på två år utan några som helst problem. min nuvarande sti har jag kört knappt 500 mil, men roligare bil får man inte för de pengarna. dricker runt 1 liter, och då är den mappad till 350Hk/500Nm. har man dccd kan man köra med mellandiffen fullt öppen för att få ner förbrukningen lite. reservdelar köper man billigt och smidigt ifrån england!


Hur är det med intervallerna mellan oljebyten i motorn? Samt hur ofta byts oljan i diffarna? Har subaru samma problem som mitsubishi med hydralpumpen för awd/bak diffen?


1. 1500 mil / 12 månader.* 2. Varje 6000 mil ska olja i diffar, växellåda m.m. bytas. 3. Nej. *Om bilen är original, är den trimmad så ska den självklart bytas oftare.


nej eftersom det inte finns något sånt på Subaru


Åk o titta på ett par stycken, känn o kläm o hitta någon du gillar scoobysar är ju riktigt mysiga att åka om man jämför med en evo..


Ok, helt elektriskt då dvs om jag fattat det hela rätt?


Lånar tråden lite och undrar om 2,5L motorn pallar en steg 1 trimning(360hp) utan problem ? Eller går kolvar och stackar i den då ?Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka