Köpråd: BMW M3 E92

Hej! Då var det dags för mig att skaffa en ny bil och jag är sugen att köpa en BMW M3 E92. Jag slänger in lite frågor rörande M3:n jag hoppas någon kan besvara och jag har noll kunskap om BMW - Vanliga fel? Barnsjukdomar etc? - Vad bör man kolla och lyssna på när man testkör? - Manuell eller DKG? Är medveten att det finns en heldel liknande frågor här på forumet men är tacksam om ni kunde besvara här också. Mvh RaniSvar på inlägget: Köpråd: BMW M3 E92Gubben kolla på autopower.se, bara bmw experter där:)


Håller med föregående talare Rani! Jag är dock på den manuella växellådans sida, när den upgrade växellådan rasar blir de dyrt, när kopplingen är kass blir de dyrt i arbetskostnad )


Upgrade växellådan? DKG lådan ska vara mycket bättre än tidigare SMG lådor och det är nog inget man behöver oroa sig för direkt. Har själv en E92:a och jag är mycket nöjd. Känns välbyggd, tajt och fin. Finns mig veterligen inga barnsjukdommar på modellen heller. Bra kärra som är bra på att sladda, bankörning och åka tilla jobbet med. Handla på bara


Instämmer med busgrabb. DCT-lådan är stabil och funkar klockrent för mig. Har inte hört någon med problem med denna lådan ens på kompressor-laddade bilar. Går kanonfint som vanlig vardags-bil och flyttar riktigt bra på sig när du optimerar alla inställningar och pressar den lite :-) Leta efter ett fint ex o köp sen! Kan rekommendera att köpa en sen 2010 eller nyare så du får med bl a LCI'n och nya iDrive'n. //MartinKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka