[KÖPRÅD] Halvgammal Jaguar

Ja, som sagt; Funderar på en Jaguar, någonstans 70 - 90 (inte så noga med exakt år). Kikat lite på Blocket osv, verkar som att jag kommer hyfsat långt på min budget (någonstans mellan 10-20k.). Tanken är väl en 4dr sedan, av valfri bokstavskombination, med "extra benutrymme bak". - Så stor och törstig som möjligt. - Mjuk och bekväm. - Aut. - Ingen diesel. - Hemskt gärna en V8:a. - Ju mer fungerande lyx*, desto bättre. * Läs AC. - Besiktad Plåten och rosten är inte så pörskans noga, ska rulla och gå någorlunda smärtfritt bara. Om den inte ser ut som ett råttbo inuti, är det också ett litet plus i kanten. Någon här som vet om något rakt modellnamn jag kan leta efter? Finns ens bilmodellen jag söker? Någon som eventuellt har / har haft Jaguar, och vill dela med sej av sina erfarenheter? Bör jag kanske ta något annat märke (just "Jaguar" är inget krav, bara en tanke). Värt att nämna kanske; Ska INTE användas som bruksbil, om vi säger så. Fotnot:Det i fetstil är kraven, allt annat är uppe för diskussion. Inte helt nödvändig bakgrund:Vad ska man ha som pilsnerhäck? Volvo? Nej. Mercedes? Nej. Alltför vanligt och trist. En gammal Jänk av något slag, helt klart. Dessa kostar tyvärr en halv förmögenhet, vilket jag inte har just nu. Så vad köper man när man vill komma undan hyfsat billigt, köra något som ingen annan här hemma har, men samtidigt få något som uppfyller alla skallkraven? *Funderar en stund* En jaguar! Detta stycke var tänkt att vara i en gömd "spoiler-tagg", men den verkar inte finnas här. Ber om ursäkt.Svar på inlägget: [KÖPRÅD] Halvgammal Jaguaren gammal xj6 eller om du hittar en xj12a http://www.blocket.se/lund/Jaguar_xj6_a . _8&w=3 synd att supa i sönder en så fin bil bara


undvik tidiga xj40(80 tal) , mycket problem med dessa nån jaguar med v8 i din prisklass/årsmodell existerar inte Min far äger en serie 3 xj12 , 5,3 liter v12a med insprutning och th400 låda, underbar bil men svåra att hitta i vettig prisklass. Bäst köp för dig är nog en xj40 i stil med den som föregående länkade till.


Mmm, verkar vara mest XJ6 ute i vilket fall. XJ12, vad är det för skillnader? Rent överlag då alltså, inte varje detalj. Kikade faktiskt lite på den förut. Ser ut att bli något sådant. Riktigt grann. Är ju lite svårt att på bilderna uppskatta "baksätesutrymmet" bara. Någon erfarenhet där? En annan viktig fråga jag kom på: Driftsäkerheten. En äldre bil, jag är med på att det blir någon timme då och då i garaget, men somliga verkar vara av den uppfattningen att det blir många fler timmar, med just en Jaguar. Någon sanning i det? Jo jag vet, den hade gärna fått vara schletnare i lacken osv.. Hade lättat mitt samvete lite. Men bättre för den att få komma ut och ha lite kul än att stå i ett tråkigt museum sen.


stor skillnaden mellan en xj6 och xj12 är att det ligger en v12 i xj12an


Xj6= rak sexa Xj12= v12 motorer i dom nyare jaggorna är överlag skottsäkra, även lådorna. Elfel och rost existerar absolut en gammal jagga med förgasare osv kan bli en del meck med, en hyffsad xj40 är en rätt driftsäker bil dock. Högerstyrda bilar kan du få riktigt billigt. Eventuella reservdelar köper du från engelska firmor/Ebay för en bråkdel av vad delarna kostar i sverige.


http://www.blocket.se/lund/Jaguar_MK2_6 . amp;last=1 220 hk Dubbla förgasare V6 ! dock var just denna manuell å 61a. stort och trevligt inuti med extremt trevlig motorgång. Törstig som en kamel och snabb som hästen.


inte v6


Okej, så det var så simpelt alltså. Storleksmässigt då? Pratar interiör då, inte liter. Någon tydligen skillnad på lyx och annan utrustning? Växellåda? Någon skillnad där tro?


Jag tror en slutet 80-tals XJ6 är för dig. Jag själv går och drömmer om en tidig 00-02 runt där XJR och skulle gärna äga en men jag reser så jävla mycket att jag inte ens använder min nuvarande vardagsbil något Men jag har bestämt mig själv för att när jag byter vardagsbil, då blir det en Jagga. Men en XJ6 är nog ett bra insteg in i Jagga världen tror jag!


Personligen skulle jag titta på en serie 2, dvs XJ6 från mitten slutet 70talet. Självklart blir det svårare att hitta en fin bil, men det är verkligen en äkta Jaguar. De från andra halvan av 80talet är de som heter XJ40 (1987?) det är den fulaste modellen i mitt tycke, därefter kom X300, (var det kanske 94?) den med de fyra profilerade rören på motorhuven mot lyktorna om du är med... En xj6a med 30år på nacken är ett risktagande. Köp hellre en fin bil, gärna från klubbmedlem mycket dyrare, än billigast på blocket. Det finns även andra fina brittiska vagnar. Rover P5B coupe är det vackraste som kommit ur en bilfabrik i mitt tycke. Lite äldre men absolut möjligt att använda som bil under sommarhalvåret. Rover V8 i den. Även Rover P6 3500 är riktigt fin och trevlig, en bil full med avancerad teknik 1963 då den kom. Glöm inte att leta efter Daimler. Samma karosser som Jaguar men ofta lite bättre utrustade och billigare.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka