Köpråd v70

hej martin här. har funderat länge och beslutat att det blir en v70, har kollat på många bilar och det får bli en sån här. men nu till frågan. söker en v70 då, vilken motor är:billigast i drift,delar och enklast att greja med "då jag inte gör nått större sj" har tänk runt 25- 30.000 i pris service intervaller när e dom? något annat i slitage att tänka på har tänkt mej från 2001-03 ungefär i årsm. bensinare men är diesel bra,billig, vad e skatten å hur ofta/mycket betalas den..... vi är en familj som gillar volvo och vill ha en 5a. e tacksam för alla svar å tips m.m



Svar på inlägget: Köpråd v70



2.4a med 140hk som chippas till 170hk funkar väl bra~ 2000mil/1år service Svagheter:Framvagn Handbroms Kombi-instrument Glidskor till el-hissarna Hylsa till Vinkelväxeln (Endast AWD, byts den inte i tid måste vinkelväxeln bytas)


tack. har ev hittat en just, återkommer med mera frågor om det behöves. kan låsa tråd. mvh


Är det en AWD från runt 2002 och framåt så är det väl Haldex, och därför någorlunda problemfritt?


Haldex och vinkelväxel är två olika delar. Vinkelväxeln sitter framme vid växellådan, och vrider kraften 90grader bakåt, mekaniskt via drev. Haldex-mellandiffen sitter framför bakaxeln, och sköter kraftöverföringen till bakaxeln elektrohydrauliskt. Hylsan ifråga sitter mellan vinkelväxel och växellåda och är enda överföringen av effekten, och den är tyvärr gjord i lite för mjuk legering (alternativt är det för få splines som tar upp kraften), vilket gör att splinesen utmattas, och den kan kugga över, och därmed skada utgående axlar på växellåda eller vinkelväxel. Detta problem finns oavsett om det är en tidig AWD (850 & S/V70 med visco) eller en nyare AWD (Volvomodeller 2001- och framåt). Vet dock inte om det blivit åtgärdade på nyare modeller, har inte hört om några S80 V8, XC90 V8 haverier eller T6 AWD-haverier faktiskt.


Ah. Tänkte lite för snabbt där tror jag. Men ja, det är mer sällan man har hört talas om bilar med Haldex som strulat tycker jag.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka