Köpråd, nystartad ebutik för lampor.

Hej! Vi är 2 killar som går 3an i gymnasiet som tycker det här med billampor är alldeles för dyrt, därför har vi valt att skapa en ebutik (lightstore.tictail.com) vars ända syfte är att ta in och sälja lampor till förmånliga priser. Vi skulle uppskatta all feedback vi kan få så vad tycker ni om sidan? / Johannes & MartinSvar på inlägget: Köpråd, nystartad ebutik för lampor.När jag köper från en sida trycker jag alltid på kontakt. Där brukar man få fram adress mm här finns en mail. Köpvilkor o returvilkor på engelska. Av dom anledningarna hade jag tyvärr ej handlat av er.


lagerstatus en bra och förståelig kontakta oss flik bilder på hur lamporna lyser kan med vara bra


En sida utan ett riktigt domän, samt som saknar hälften av innehållet... Varför ens lägga upp en sida som inte är färdig? känns så himla oseriös.. Mer information, mer bilder, fraktpris, osv osv, sånt saknas... Samt med leveranstid på 3v så kan man handla sakerna ännu billigare på ebay, inkl gratis frakt, och då tar det runt en vecka, kanske två.... samt man får mycket mer lampor.... Jag köpte nyss ett nytt Xenonkitt, 55w 6000K H7R lampor, 224kr inkl frakt på ebay...


"OUTLÖSTA PAKET:Om du inte hämtar ut de varor du beställt debiterar Diodhuset kunden en avgift som motsvarar de kostnader vi haft för beställningen, f.n. 240 kronor. Innan denna avgift är betald kan du tyvärr ej beställa nya varor." Ursäkta men..vad har Diodhuset med sidan att göra?


. Vid beställning helgfri vardag före 12:00 skickas varorna normalt samma dag. Leveranstid normalt 1 arbetsdag. Men det kan ta upp till 3 veckor? Eftersom ni inte vet hur lång tid det tar när NI köper sakerna från tex ebay? Och om en lampa skulle vara trasig vid transport så måste ni köpa en ny och då har det alltså tagit 6 veckor för att få en fungerande lampa? och OM OSS! Copy paste på diodhuset.se ? Ni borde köpa in så ni har ett stort lager! Och om ni ska ha detta som en butik så måste ni antagligen tulla och betala moms på alla inköp. Eller hur skall ni kunna redovisa alla inköp när dem inte är tullade/moms in till sverige ? Står det ens någonstans på sidan tex att ni har skattesedel osv? Hur vet vi som kund att ni inte bedriver en svart verksamhet? Är företaget registrerat tex? Eller kör ni privat med f-skattesedel? Man får väll sälja för upp till 70000kr utan att behöva skatta. Om man nu inte säljer som ett företag. För då skall det skattas på vinsten. Och då måste ni ha alla inköps kvitton framme där ni har papper på tull och moms. Vilket det känns som att ni INTE har.


Så blir det när man snor text från annan sida, i detta fallet, diodhuset http://diodhuset.se/kundservice/kopvillkor


Haha..aha..därför.


Sen stavas det XENON inte XENENON Som någon annan sa så är det väl bättre att ha saker i lager för att kunna skicka ut produkter till kund snabbt? Varför ska någon välja er om frakttiden är lika lång om inte längre för att betala mer än vad det faktiskt kostar på eBay?


Låt grabbarna köra på. de blir en god tro grej av de hela och en schock för dem när bokslut och momsredovisningen görs BARA MOMSEN STÅR PÅ FAKTURA ELLER ORDERBEKRÄFTELSE SÅ HAR MAN SOM KUND GJORT RÄTT. STÅR DE DÄREMOT INTE SPECAT SOM DE SKA SÅ KAN DU SOM KUND BLI SKYLDIG ATT BETALA MOMS. DEM HAR NOG EN HEL DEL OCH LÄRA är dem inte moms registrerade får dem under inga omständigheter ta betalt eller fakturera kunder. har dem för avsikt att bedriva verksamhet och göra business på de hela direkt, att de egentligen inte rör sig om en hobby som egentligen är en mildare form av enskild verksamhet som också momsas och betalas skatt på överskott. f-skatt och momsregistrering ska finnas när man bedriver enskild verksamhet.


Det är inte så att ni går handelsprogrammet och bedriver verksamheten genom ung företagsamhet? För gör de det gäller inte riktigt samma regler gällande skatt osv som för vanliga företag, läste själv den kursen men det är snart 10 år sen så kommer inte ihåg vad som gäller. Men F-skatt osv är inte nödvändigt i alla fall. Kunde inte se sidan då den va nere nu men försök göra det så seriöst som möjligt!


Sidan verkar numera vara bortplockad.... Så seriöst var det där hela...


Kan ju såklart ha varit seriöst. Dom kan väl lika gärna valt att göra om allt från grunden?


Jo kanske det... men att redan från början lägga upp en halvfärdig sida, när mer än hälften saknas, info, bilder, företagsinfo osv, sen när det visar sig vara kopierat rakt av från annan sida.. Då känns det inte seriöst, alla har väl tänkt på att billigt köpa hem saker från ebay och sälja, bara kolla på tradera där har du många som gör det


Nej det är förstås sant. Håller med om många poänger där.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka