KÖPRÅD: Saab 9-5 2.0T Biopower önskar snabba svar

Hej, hur är dessa bilar? något att ha? är det värt att byta min nuvarande Volvo mot en sådan saab? Min bil har gått 23700mil ska bes i mars saaben har gått 19k mil bes till 2014-06 årsm 2006 båda bilarna med manuell låda min har lite revor och märken vet dock inte hur saaben är men ser fin ut på bilder. Byte rakt av, ska man eller inte? Saaben är servad idag med olja+filter tändstift och en slang till vevhusventilationen (gamla sprucken, borde de skrämma mig?)Svar på inlägget: KÖPRÅD: Saab 9-5 2.0T Biopower önskar snabba svaringen som har någon input?


Jag skulle inte tvekat


jaså? .. vad anser du om den slangen till vevhusventilationen? är detsamma "motorproblem" som på dom äldre saabarna (tänker på -02-05)


det var 98-01 som hade dom största problemen.. 02-03 blev det bättre.. 04 och upp kom ett nytt block med nykonstruerad ventilation och självfallet den bästa sen dess. Dock så var intervallerna för oljan alldeles för långa! Hör med ägaren om han gjort extra oljebyten.. spec om han kört på sprit.. Annars anser jag att du byter upp dig om du byter.


okej, får ta och fråga han om extra oljebyten, men den ska vara fullservad, enligt bok vad tycker du om den slangen till vevhuset? borde jag bry mig? vad ska jag titta efter på denna modell? Tack för svar från alla er.


Nej inget du behöver vara orolig över. Kolla efter rost bak.. då menar jag från hjulhus til luckan. Annars är det inte så mycket.. bra bilar som faktiskt är väldigt lätta att ha å göra med.


Okej, ska kolla noga. Tack för svar!


Glömde så klart det viktigaste... Starta bilen kall och kolla efter blårök! Turbon är en farozon samt fastkoksade kolvringar till följd av för dåliga oljebyten... Lyssna efter rassel från kjedjan också.


de med turbon lär jag kolla, är det vanligt att de rasar på den modellen? kedjerassel känner jag igen svårast blir de med fastkoksade kolvringar men får hoppas på det bästa.


Både ja å nej... Många skyller på turbon (Garrett Gt17) Jag skyller mest på oljebyten och för långa intervaller. Annars är det lätt att byta till en aero turbo .. mitsu td04-15t som ska vara betydligt hållbarare


okej, ja bra att veta iaf. skriver något här om hur de gick imorgon under dagen! Återigen tack för svar!


Vad har bilen för utrustning ? Se till att den har vector och inte lineair för annars kommer du att tröttna då allt är så sniket men det är kanske bara jag som är kräsen :-) olja ska bytas var 1500 mil. (Betalade 1089 kr för olja+filter+jobbet på biva ) Har bara haft ett fel på min och det är backsensorerna men det kanske är självförvållat då jag sprutade avfettning på dom och det kanske inte är så bra. Lycka till med bytet tror inte du blir missnöjd.


Det blev ett byte


Grattis!


Tackar! vart ju lite skillnad mot Volvon..saaben är lite bulllrigare men det är kanske en vane sak. en fråga till, vågar jag blanda Etanol i tanken? bilen har alltid gått på Bensin tidigare samt ett svagt vinande ljud inte likt "oilsludge" vinande är det normalt? annars hel nöjd inte en repa eller rost!


Är det en biopower så ska det inte vara några som helst problem med att tanka e85. Tänk bara på att när du byter från bensin till e85 att du åker typ nån mil så bilen får adaptera in det nya bränslet. Annars kan den blir svårstartad nästa start.


ja det är en Biopower jag har planer på att köra 3 tankar etanol sen en bensin, det borde inte vara något problem eller?


Kör bara. Det löser sig.Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka