Köpråd: BMW/Mercedes

Ute på jakt efter ny bil, diesel, automat, drag, + allt annat som är bra att ha Riktig intresserad av BMW 535d e61, Nån mercedes diesel med stor motor också, kom gärna med förslag, och varför ni skulle valt just den bilen! riktpris (150,000-200,000)



Svar på inlägget: Köpråd: BMW/Mercedes



BMW 535d är en trevlig modell och hade varit mitt val eftersom jag trivs bättre i E61 än Mercedes S211 eller Audi C6, även om de senare är två riktigt bra modeller föredrar jag interiören och det lite spänstigare uppträdandet i BMW. En nackdel med Mercedes på motorfronten är att de har ingenting som kan konkurrera med BMW´s 35d i och med att deras V6 diesel är för trött och törstig medan deras stora fyraliters V8 är ett monster som dricker därefter. Snittet i verkligheten anger de tyska ägarna på Spritmonitor till 11.52L diesel/100km för E420 CDI det är drygt 3dl/mil mer än snittet för 535d och bägge modellerna har ungefär samma prestanda.


Så det är ett bättre val att välja en 535d E61 istället då? För jag fastnade mycket för den bilen när jag provkörde den, riktigt go efter vägen


Om man jämför BMW E60/Mercedes w211 och valet faller på diesel så jämför man väl närmast 535d med E420 CDI som Rquired skrev, dock utklassar E420 535d på de flesta punkterna utom bränsleförbrukningen som är högre, det går dock att köra billigt om man vill, men det är svårt med V8 dubbelturbo och näst intill omöjligt om man drar mycket släp eller rullar i stan. Personligen skulle jag nog tagit den lite mer ekonomiska E320 med V6an (224hk) och den är faktiskt riktigt effektiv, rullade i en som drack 0,7 vilket jag tycker är helt okej. Men samtidigt så drar väl 535d i stort sätt samma fast har å andra sidan en starkare motor. Jag tror att i slutändan oavsett vad jag eller någon annan skriver, så måste du provköra båda bilarna och se vilken du tycker känns bäst och helt enkelt ser snyggast ut. Finns mycket ute på marknaden och det är båda väldigt bra bilar. Det som också är viktigt med diesel är att du jämför skatten mellan bilarna, eftersom ju större utsläppet är desto hårdare är den beskattad.


Tack för den långa sammanfattningen, ska iväg imorgon och pröva en E420, så får jag kolla på skatterna efteråt, skall bli kul att få köra mercedes igen :-)


Varje gång jag jämfört de märkena har Mercedes alltid varit billigare i försäkring, ibland är det t.om rätt stor skillnad. Värt att räkna in. Tar vi äldre bilar som exempel är det billigare försäkring på en W202 230 kompressor än på en E36 318, i alla fall sist jag kollade (1 år sen), och lite mindre bilar, men ta det i beaktande!


Tack det skall jag göra, man kan ändå få en rätt så ny bil av båda märkena för dom pengarna jag kan punga ut


Då måste mercedes va sjukt billiga att försäkra då jag betalar ungefär lika mycket på båda e34orna tillsammans som jag gjorde på min gamla 745gl Fast kanske e34orna är mycket billigare än e36orna, kommer inte ihåg vad jag betalade på mina gamla 325or Lite ot, men eftersom du drog upp gammelbilar


Lungt ;p funderade på samma sak, då min gamla dieselmerca var i princip 400dyrare än min tds bmw :o


Köpte en 335d E90 (den på min sida, ej hunnit lägga upp fler bilder). Bilen går riktigt jävla bra kan jag säga och dricker faktiskt inte mkt alls. Förbrukningen pendlar mellan 0.5-0.7L/mil, landsväg! Kan rekommendera den motorn alla dagar!! Lycka till!






Gött, var faktiskt sugen på 335d förut jag med, coupen då.. Men jag gillar 535an touring, ser förjävla bra ut med M-paket


Tycker faktiskt jag med. Fabriksfilma rutorna, fabrikssänkning och feta fälgar + M -paket, så ser den väldig grov ut! Hade gärna köpt en 535d e61, men hemma tcyker dom om sedaner. Gillar grova bilar själv annars. Bestämt dig för vilken du ska ha? Mercan eller BMW? Gillar Mercas E-klass AMG


Ska och provköra en Mercedes imorgon, men lutar nog åt BMW hållet skulle jag tro


kan bara säga om min e320 cdi.. går riktigt bra med sina 204hk o 500nm (gamla motorn) enkel resa på 260mil under sommaren drog den 0.65 och detta var 95% autobahn.. och skatten på e420cdi ligger på dryga 7000:-/år tänk på de


Ah jo det var lite saftigt kanske :o


jo de jag kollat innan jag köpte min 320cdi så låg e420 cdi på dryga 7000:- jag betalar själv på 320cdi 7100:- för jag har ej partikelfilter men e420 har PF och ändå ligger det på 7000:- saftigt? mm visst..


Kollar man på en 535d, så ligger årsskatten på cirkus 5.9k så


Med din budget bör du kunna hitta en LCI och då är skatten 4100:-, det är inga fel på den äldre varianten men växellådan är segare vilket drar upp förbrukningen en del och skatten är som du skriver högre.


Då antar jag att du pratar om en Mercedes? Skall iväg och pröva en e420 cdi idag, spelar mig ingen roll om det blir nån tusenlapp dyrare per år, har ändå inget "särskilt" att spara till


LCI står för Life cycle impulse vilket betyder uppdatering på BMW-språk, det är alltså en 535d med den nya 286Hk-motorn jag tänkte på.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka