Köpråd: bra diesel pendlarbil med skön komfort

Har kollat runt på olika diesel modeller. Dom bilar jag har kollat mest på är dessa 5. Min budget ligger allt från 60-140k kr men kan gå upp till 180k kr också men vill hålla priset nere. Jag kommer att åka runt 16 mil om dagen när jag pendlar till jobbet. Vw passat - ska provköra en 13 Vw golf - ska provköra en 08 Peugeot 307/308/406 Volvo xc70 - provkört en 07 Kia ceed - provkört en 13 Just nu ligger vw passat högst på min lista. Men skulle vilja veta mer vad ni tycker om dessa modeller för och nackdelar eller om jag ska kolla någon annan bil. Sen om det är värt att köpa en 07-09 som gått 15-20k mil eller om man ska leta en på 5-10k. Priset blir ju annorlunda och vill komma skapligt undan men ändå köpa en vettig bil. Detta kommer bli min andra bilköp så inte så kunnig inom det. Mina ända krav är:Diesel Kombi helst 2006 och uppåt Pris klass: 60-140 (180) k kr Alla tips är välkomnaSvar på inlägget: Köpråd: bra diesel pendlarbil med skön komfortPeugeot 307 och 406 börjar bli gamla. Inga roliga bilar direkt! Går ofta sönder också. Däremot är 308 en helt ok bil, bränslesnål och bekväm!


Bara för dig att börjar kolla på merceders!


Om jag var du skulle ja kolla in skoda oktavia eller superb tror dessa kan uppfylla dina krav


Några speciella modeller du kan rekommendera?


Finns mycket olika sen har du ju BMW 330 diesel go bil de med merceders har du ju komfort i och bra bilar!


Min Mondeo 2010/2011 är till salu och inom din ordinarie budget. 6400 mil, ny vindruta (fick en spricka i förra) med värmetrådar - asnajs på vintern. Backsensorer, färddator, farthållare, schysst stereo. Annars liknande Mondeo. Grymt stora, betydligt större än Passat i bagage och baksäte. Samma bottenplatta som V70. Edit: kör min på under 0,6l/mil med 19" och takbox. Precis över 0,5 med 16" utan takbox. Går säkert att snåla mer men min fot är för tung


Jag är sjukt nöjd med min Audi A3 Sportback diesel. Köpte min för under 100k och jag kör 16 mil/dag. Rullat 22 000mil nu och den går hur bra som helst.


Tror du kommer gilla Passaten när du provkör den. Men att hitta en årsmodell 13 som är inom din budget blir nog svårt.


Kolla gärna annars Honda Accord diesel, med tanke på du inte köper en bil med garantier kvar hade jag inte kollat så mycket på ovannämnda. Alt. provkör en Avensis kombi, lastar mer men inte lika hög kvalité invändigt dock större utrymmen.


Tja!! en bra pendlarbil! du hade ju många olika val och pris i din lista. skiljer sig ganska mycket både i bil och pris. många anser att Peugeot är en riktig skitbil. men det tycker inte jag. jag har haft Passat både i jobbet och privat, dyrare bil har jag aldrig haft. dyra delar och mycket elfel. vi har 30 stycken på jobbet. 1,6 motorn diesel Peugeot finns i bmw ,ford, ford ,,citroen volvo.. ..ja många bilar. billig skatt och försäkring.


köp en lite äldre bil och få en audi a8 med diesel istället då kommer du åka riktigt bekvämt fram och tillbaka till jobbet och slippa komma fram med rygg värk http://www.blocket.se/malmo/Audi_A8_3_0 . _8&w=3 du behöver inte ens gå ner i årsmodell !! mer bil för pengarna är svårt att hitta http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A8 . _8&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A8 . _8&w=3 http://www.blocket.se/helsingborg/Audi_ . amp;last=1 och innan du sågar den helt så tycker jag du åtminstonde ska provköra enKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka