Köpråd: Liten bakhjulsdriven isbil.

Som tråden lyder, jag söker en liten bakhjulsdriven bil som jag endast ska åka på isbana med för max 5000kr. Bilen ska vara typ storlek med en toyota starlet, spelar ingen som helst roll hur den ser ut (för den kommer ändån se ut som skit efter denna vinter). Tack på förhandSvar på inlägget: Köpråd: Liten bakhjulsdriven isbil.Volvo 360? Eller varför inte Toyota Starlet som du själv nämnde?


skulle också säga 360, eller kanske tom 340!


tjorven ! eller volvo 360


Har kollat på blocket men inte hittat någon vettig Starlet hyfsat nära, vill inte åka genom hela sverige för att hämta en isbil (bor i Arjeplog). Men ska definitivt kolla på en 360, men vilka är det som är remdrivna?


Verkar som att 360 är det bästa valet då, ska hålla utkik. Tack för hjälpen


Dem som är automat är remdrivna. Väldigt ovanligt bland modeller nyare än -80 då manuell-låda kom första gången och -81 kom första 300an med rödblockare. Det är endast bland 340 med B14 som det kan finnas remdrift på. Om du tänkt köra sönder bilen så köp en risig en som ändå inte går igenom bes för det börjar bli brist på 300-serien. Totalt av alla årsmodeller (-76-91) så finns det endast ca5000st kvar i hela Sverige och det blir bara färre för varje år.


Är inte kardan klen på 360?


Transaxel menar du. Nja, håller för ca 250hk. Planetdreven i diffen däremot är inte lika stadig. Håller inte att tokköra lika mycket med som en 740, men så länge man inte sprättar koppling för att burna på torr asfalt så håller dem. Håller för ca 200hk såvida man som sagt inte sprättar koppling på torr asfalt som en galning för då rasar diffen med original-effekt.


Har eventuellt hittat en färdig 360 isbil med bur, rallystol och lite saker med en reservdelsbil. Ska kolla på den imorgon så återkommer med resultat då


Låter som ett bra åk det Du lär inte bli besviken om det blir en 360 iaf, underbara bilar tack vara låg vikt och nära på 50/50 viktbalans.


han skulle ha 4000 för allt, med 4 bra isdäck och 3 reserv. Känns som en bra deal


Det är helt klart en bra deal, bara att slå till.


Ska kolla på den imorgon tack för all hjälp, skriver här om det blir något köpKöpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka