Köpråd: mercedes W124 300 diesel

Det blev ingen 16v för mig för utbudet har varit bedrövligt lågt så jag har börjat glida in mer på mercedes och då speciellt w124 300D. Några köpråd om dessa åk, vad ska man tänka på osv. min budget ligger mellan 20 och 25tusen. Glömde nästan men manuell är ett krav! Ändrat rubrik. DS.



Svar på inlägget: Köpråd: mercedes W124 300 diesel



Kan bli klurigt att hitta en manuell 300 då de inte växer på träd direkt. Är det en turbo du söker eller vanlig sug-diesel?


Jo det verkar vara riktigt svårt! Sugmotorn är väl det jag letar efter, det är väl omöjligt att hitta en manuell turbodiesel?


Jag har sett en, vet dock inte om det var original eller ombyggt. Annars kanske du kan satsa på en 250d dom brukar man se manuella lite då och då. Men då går man ju miste om den härliga OM603:an


Aha, men då är det lugnt för jag nöjer mig med en sugmotor. Nja, jag har sett ett par men som du sa, jag vill ha sexan:)


Kan som sagt bli svårt, men det är väl bara att ha is i magen och leta maniskt. Kan vara en ide att lägga in en köpesannons på blocket. Kanske är det någon som hör av sig


Haha ja det verkar som jag alltid fastnar för modellers som är omöjliga att få tag i! Jag spanar in blocket flera gånger per dag, skickat meddelanden på intressanta bilar här på garaget. Men jag vet inte ifall en köpesannons skulle locka men men.


Eller ska man satsa på att importera från tyskland?


jag hade letat efter en turbo,, en mb turbodiesel går ju att få gode fin fart på


Hade inte varit fel men svårt att få tag i en som inte är automat tyvärr.






Vad är det för prisklass du hade tänkt dig?


som jag skrev i början så kring 20.000 - 25.000. Men en fin manuell 300E skulle inte heller sitta fel längre så jag har vidgat min sökning ännu mer.


http://www.blocket.se/vasternorrland/Me . 12&w=3 Något i stuk med denna?


Ja faktist! men just den har jag hört av mig på och efter lite snack kom jag fram till att den inte var nåt för mig. lite för mycket fix för mig. Men tack för tipset! just nu kör jag hårdscanning på blocket varje dag hahaha!


Skriv in en sökes påle springandes Facebook sida hänger mycket mb folk från hela Sverige där


300D (om603) e riktigt trevlig :-). Gö som jag och satsa på en kombi. Lite mer plats för allt åh alla :-P


Hur är det att äga en 300D? förbrukning, reservdelar, hållbarhet och prestandan? många frågor idag! Ärligt talat är jag inte så sugen på kombi jag tycker om sedanarna mycket mer:P


De är skottsäkra. Tjutande hjullager och stödlager till kardan förekommer. Är de slitna kan kallstart vara lite lurigt vid riktigt låga temperaturer. nya stift hjälper. Lyser glödningslampan först när bilen startat är det fel i förglödningen någonstans. Det största problemet är rost. Överallt tyvärr. Sen kan värmen i bilen krångla. Då är det climatorrattarna som gett upp. Ofta fungerar en sida och då kan man brygga ventilerna som styr detta som sitter vid batteriet. Då styr en ratt bägge sidor. En enkel operation. Torkaren kan föra oväsen. Då är fjädern dålig i armen och den "hoppar" lite i kulissen den löper i. Du kan hitta en W210 i bra skick för de pengarna men då ska det vara en -96 300D (Exakt en sån som jag har) Det är OM606. Samma maskin men med 24v. 136hk istället för 109hk för w124 12v. Nu vill jag bara ha automat men manuell är som du märkt lite svårare att hitta. Håller med dig. Helst sedan. Förbrukningen ligger på ca 0.7 till 0.75 för en manuell w124. W210 har ofta dåligt halvljus. Mjölkvita täckglas hjälper inte till men kan poleras upp -se mina bilder- När du provar en SKA den vara kall!!! Glöd bara 2-3 sekunder och starta. Den ska vara lite seg och gå ojämnt och låta som en stenkross. Då är den okej. Min gamla oljebrännare:


Underbart Finns mkt reservdelar från Tyskland och även i Sverige. Min har gått 46000+. Om man köper en Mercedes som gått högt upp i Sverige så slipper man rosten. Har inte ett ända rosthål. Lite små ytrost fläckar som tidigare ägare har fyllt igen. Ska du köpa en Mercedes så köp en som gått en bra bit upp i landet. Söderut ere bara massor av salt och skit! Min drar 0,6 0,7 blandad körning.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka