Köpråd: 7-sits + motorvägspendlare

Första inlägget här, please be nice. Så här ligger det till: Vi är en familj med 2 barn, 2 och 4 år gamla. Vi väntar barn nr 3. Jag åker pendeltåg eller cyklar till jobbet, min fru kör bil till och från jobbet enkel resa 6 mil. Nästan uteslutande motorväg. Nu kör vi en Mazda6 2009 2.5. Finfin bil, trevlig att köra, massa lull-lull, har aldrig gott sönder. Det enda är att den dricker lite i överkant för att pendla så långt med. Dessutom kommer den bli väl liten när barn nr 3 anländer. Vi behöver dels en större bil med plats för 3 st barnstolar, dels en mindre och snålare motorvägsslukare. Jag har svårt att få ihop det i en bil. Budget max 300tusen totalt, gärna mycket mindre. Förslag? Några år gammal Sharon + Liten fransk diesel? Eller någon som har förslag på en rymlig och mycket snål bil som uppfyller båda kriterier?



Svar på inlägget: Köpråd: 7-sits + motorvägspendlare



polare har en touran de är mycket nöjda med .. 2,0tdi tror jag det är, de kör den på mellan 0,55 och 0,6 vi körde den med husvagn bakom på 0,95


Mercedes E 250 Diesel från 2011 och framåt. Snål, stor och säker, men inte helt billig. http://www.blocket.se/goteborg/Mercedes . 11&w=3


Touran var vi inne på. Någon anledning måste det finnas till att alla taxiföretag köper in horder av touran. Mb är lite dyr. Andra förslag?


Vad är ok bränsleförbrukning? Renault Espace IV 2.0 dCI ca 0.6/mil. Får en ganska ny 07-08 för ca 100-120k t.ex. http://www.blocket.se/lund/Renault_Espa . 11&w=3 Eller en helt ny med ALLT för strax över 300k härifrån:http://www.auto-ici.fr/voiture-neuve/Re . au-Espace/ (Ligger intill flygplatsen Beauvais utanför Paris. Flyg dit med Ryanair och kör hem bilen ) Edit: när man importerar ny bil från EU måste lokal moms+avgifter räknas bort och svensk moms och registrering tillkommer, ingen tull. Priset ovan reflekterar detta.


Volkswagen Caravelle/Multivan? Väldigt populära familjebilar som har köregenskaperna som en vanlig personbil enligt många. Kanske gränsen på till för stor, men det kommer ni nog uppskatta på familjesemestrarna.


Köpa franskt i Frankrike är helt klart en spännande idé! Ska utforska detta. Lite svårt att jämföra utrustningspaket, de verkar heta olika i olika länder. Jag lägger till Espace på listan över modeller som ska provköras. Multivan brukar vara väldigt dyr. Fler tips? Tacksam också för tips på liten bil som har bra komfort + bränsleförbrukning även på motorväg!


Problemet med små "bränslesnåla" bilar är att de inte brukar trivas så bra i motorvägsfarter. Ofta får den lilla motorn jobba ganska hårt i 110-130 att den får en relativt hög förbrukning. En större bil med mer vridmoment behöver inte jobba så hårt och framförallt dieslar gynnas av detta då de kan gå väldigt snålt under rätt förutsättningar. Med det menar jag inte att du endast ska köpa en bil, bara att du ska fundera över era körvanor en gång extra för att komma fram till vad som blir bäst/billigast för er i längden. Jag kan definitivt inte hålla med om att Multivan/Caravelle har samma köregenskaper som en personbil. De har en distinkt busskänsla enligt mig. Sharan/Galaxy/Espace är betydligt skönare att köra än tidigare nämnda bussar. Påminner mer om en kombi i uppförandet. Dessa är dessutom ofta smidigare att parkera etc jämfört med V70/Passat och andra stora kombibilar för att man sitter högt och ser precis var bilen slutar.


Du får rätt mycket prius för dom pengarna. Största besparingen blir ju i att bara ha en bil.


kanske en citroen grand picasso ?






En av de snyggare "stor" familjebilarna, går billigt och bra skit, nyare oplar är bra. http://www.blocket.se/goteborg/Opel_Zaf . =7&w=3


Mycket klokt skrivet nu. Lutar kanske lite åt Sharan/Galaxy/Espace, mest pga broncoz kommentar att största besparingen ligger i att bara ha en bil och att dessa kanske är en bra kompromiss mellan utrymme och köregenskaper. Ska ut och provköra, kikar väl också på C4 grand picasso. Är Seat Alhambra och Sharan helt likvärdiga? Verkar som att man kan få Seaten lite billigare.


inte så snål men varför inte v70 7 sitsig


Vilken V70 är sjusittsig? Tror du hellre menar XC90?


Finns väl med med två små uppfällbara säten i bagaget?


Måhända i tillbehörslistan, men vilken familj köper en V70 och fraktar ungarna bakvända i skuffen?


Generellt brukar Seat ha lite enklare material i inredning och lite mindre lull-lull jämfört med VW, i övrigt ska det vara exakt samma bil. En nackdel med skjutdörrarna på de senare VAG-bilarna (som jag ser det) är att bilar som kommer bakifrån inte ser om dörren är öppen och kan ha svårt att hinna upptäcka om ett barn hoppar ut utan att se sig för. Då är det bättre med traditionella dörrar. Hellre en trasig dörr än ett trasigt barn..


Snabb sökning på blocket.se... http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_V . amp;last=1 http://www.blocket.se/halland/Volvo_V70 . 11&w=3 http://www.blocket.se/kronoberg/Volvo_V . 11&w=3 http://www.blocket.se/stockholm/Volvo_V . amp;last=1 Om det se´n är ett vettigt val för trådskaparen ska jag låta vara osagt. Men att det skulle vara så ovanligt håller jag inte med om... Har ju funnits se´n 245:ans tid på alla stora kombi från Volvo. //Brådhis


Jag kanske tänker helt fel nu, men är man fyra stycken i familjen - läs två föräldrar och två barn - så funkar en V70 alldeles utmärkt, då man kan lasta bagage/barnvagn mm i skuffen om man åker långt. (barnvagn kan man visserligen ha på taket också men min poäng går i alla fall fram) Skall man ha fler än två barn så skulle V70:in oavsett om man använder sig av bakåtvända säten i skuffen, bli alldeles för liten. Då tycker i alla fall jag att XC60/XC90 är ett vettigare alternativ. Men som sagt..jag kanske tänker fel också..vad vet jag.


stämmer helt v70 har 2 extra sätten i kofferten men det är extra utrusning.. har själv detta i min v70r och det funkar kanon andvänder det inte ofta för vi är bara fem men om tex mormor farfar kompis etc är det smidigt att ha vet dock inte om hur många v70 är sittsiga



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka