Köpråd: Peugeot 206 RC-04

Hejsan! Är sugen på en Peugeot 206 RC och tänkte kolla lite vad ni har för erfarenheter/tips till jag ska åka och kolla på bilen. (Har hittat lite andra trådar, men hade varit kul med en uppdaterad!) Vad ska jag kolla på när jag åker och tittar på bilen? Lyssna efter något speciellt? Något annat tips/trick? Har hört att avgassystemet rostar ibland, har ni erfarenheter av det? Hur är elektroniken? Vore väldigt snällt! /Jerryblueberry



Svar på inlägget: Köpråd: Peugeot 206 RC-04



Halloj! kul att du tittar 206 RC, satans roliga bilar och relativt billiga att äga också. Problem med modellen är: *bakvagnen rostar ihop i lagringen, glapp osv. Dom flesta lär ha fått nya axlar på bekostnad utav ägarna, ej garanti ärende. Väldigt viktigt att man frågar säljaren om detta om axeln är bytt, när eller om bilen drar, låter konstigt i bakvagnen. Mycket vanligt fel. Om man är händig och har tillgång till någon form utav garage kan man byta axeln på några timmar. Ny axel kostar mellan 5000-9000kr beroende på säljeställe. *på ett antal 206 RC(ej GTI) så har topp packningen sprungit läck så detta bör kollas också, har den varit inne för byte så är det jättebra för då blir det inga fler fel där. Sen är det inte detta fel på 05orna tror jag utan bara sent 03 å 04. Minns inte riktigt exakt men något liknande. *oljeläckage brukar inte vara på dessa motorer om man inte nu våldar motor å inte har servat den som man skall osv.... *elfel brukar det inte heller vara faktiskt. Det jag har fått läsa om är väl utetemperatursensorn som lägger av eller visar jättefel. Övriga elfel på rcn, inga "vanliga" iaf. *motorn, här kan det vara tändkassetten som krånglar efter var 10k mil. På min 206a gick den 20kmil utan byte men det har hänt att ägare till dessa har fått byta tidigt. finns även problem med tempsensor/givare och termostat men det händer nog bara en gång, 10-15kmil. Inga stora kostnader alls just dom felen. *koppling/växellåda, koppling brukar ge sig efter 10kmil på alla 206or, speciellt rcn. Så kolla att det är bytt om den har gått mer än 10kmil annars var beredd å pynta när den börjar säga till. *rost, det är faktiskt inte så farligt med detta, galvadkaross och bra lack. Brukar ge sig först runt trösklar, dörrar. Men rc modellerna brukar vara väl omhändertagna. * övriga slitagedelar, det som går åt mest är länkarmana. Eller snarare leden på länkarmen men hela måste bytas då det är ett stycke. Kostar 1000kr för orginaldel. Dyrt men byts inte oftare än 4-5000mil om man kör på bra vägar. ja, just nu kan jag inte komma på något mer. Fråga på så kan jag försöka svara på frågorna. mvh


Tack så jättemycket för ditt svar! Ska kolla på bilen nu på lördag, och hoppas att allt står rätt till! En fråga till: Hur ska man exakt gå till väga vid begagnat köp av privatperson? Är det kontrakt på att jag köper bilen, ägarbyte och inget mer? Eller hur är det? För hans försäkring täcker min resa hem va, så jag behöver bara regga den dagen efter eller?


Du tecknar och har en försäkring vilandes på tilltänkt bil sen vid köp ringer du och aktiverar den. Kan inte tillföra nåt mer om just RC´n men tyckte den hade en av dom absolut sämsta växellådor jag testat och då var den mer eller mindre ny och inte slutkörd.


nej hans försäkring täcker inte din resa hem, försäkring ska tecknas innan du sätter dig och påbörjar resan hem. kontrakt /kvitto är upp till var och en. ägarbyte: självklart


Det bästa är att du frågar om säljaren kan tillhandahålla ett kontraktpapper eller så skriver du ut blockets kontrakt som finns på deras hemsida. Om bilen säljs i "befintligt skick" och det skrivs i kontrakten kommer du inte kräva något utav säljaren alls senare. Allt beror på vad ni kommer överens om som sedan står i kontraktet. Ägarbyte-pappret skickar ni helst tillsammans men du avgör hur seriös säljaren är. När jag köper brukar jag insistera att skicka lappen. Om någon utav er har en iPhone eller Android så finns ägarbyte appen(Mina Fordon) där endast era körkort och en bild(QR-Koden) på ägarbytes-pappret behövs, instruktioner står på appen. Om man använder appen blir den nya ägaren nästan samma dag hos transportstyrelsen, väldigt smart app. Hans försäkring täcker självklart din resa hem OM ni skriver nästkommande dag på ägarbytet men säljare brukar inte vilja ta den risken. Lättaste är att du ringer till ditt favoritbolag (Trygg-hansa har avtal med Peugeot där det blir billigare om man har en peugeot!) och säger att idag köpte/köper jag en bil med REGnr och vill ha trafik/halv/hel förs. Och den skall vara försäkrad från och med idag. Går fort och blir fixat direkt. Så *Fixa kontrakt, finns blockets kontrakt att skriva ut (OBS! det är INTE obligatoriskt med kontrakt men bra att ha) *Använd helst iPhone/Android appen "Mina Fordon" Länk iPhone: http://itunes.apple.com/se/app/mina-for . 82338?mt=8 Länk Android: https://play.google.com/store/apps/deta . ra.cis.tps *Ring in till trygghansa samma dag *Ta GOD tid på dig på att gå igenom bilen om inte det nu är så att du hämtar den och gör "snabb affär" för att ha prutat tidigare)


Du menar att den kändes slapp i spaken ? Lådan är det absolut inget fel på. Slappheten fixas lätt med shortshift :-) Blir grymma distinkta lägen då.


befintligt skick är inget skydd längre. det ska stå något liknande "säljaren avsäger sig allt ansvar och köparen har godkänt det uppvisade skicket" men egentligen är inte ens det något skydd utan de som gäller är godtro samt vad köparen kan förvänta sig utav bilen i förhållande till pris och vad säljaren säger, sen vad som går och bevisa etc är en annan sak. allt finns i köplagen då de är (konsument - konsument)


"köparen har godkänt det uppvisade skicket" Den där meningen är bra! stämmer helt och hållet Bra att du skrev det!


Tack för alla svar! Ska vara noggrann och fixa lite papper då. Har hört att 206 RC låter väldigt mycket när man kör på motorväg. Hur högt är det egentligen? Är det verkligen så illa så att man inte kan hålla en konversation?






nej gud nej. Vet inte vad du har hört men motor å avgassystem pga sportigare modell låter inte mer än någon annan bil dock är det mer vägljud då plåten är tunn, dålig isolering speciellt i bakluckan och golvet i bagageutrymmet. dock är det inga problem att ha en vanlig konversation i normal ljudnivå. Men som man säger, alla har olika uppfattningar om olika saker å ting. Provkör och titta igenom å skapa dig en egen uppfattning! Om du skall uppgradera högtalare kan man lägga in dämpningsmattor och få det tystare från väglljud också exempelvis. lycka till! Är det blocket bilen är utlagd på, vill du länka i sånnafall?


Okej. Fint! Ja, det viktigaste är ju faktiskt hur jag uppfattar den. Sen undrar jag, är det 4 platser + mitten med "löjligt bälte" eller finns det ingen mittenplats? TACK! Det ska jag göra! Här kommer den: http://www.blocket.se/lund/Peugeot_206_ . amp;last=1


det får inte plats 3 stor byggda personer ibak men funkar alldeles utmärkt med 2 bak om man nu är lång (180-190).. Då är det tajt i tak å benutrymme. Bältet i mitten är 2punkt. men man har nog detta i åtanke på en hatchback :-) vet ej om dom senaste RC fick 3punkt på mittenplatsen, det låter jag vara osagt just på dom senaste årsmodellerna. fin bil där på blocket. Tråkigt med en bild menmen. kolla när senaste servicen var gjord om den är stämplad eller gjort privat så man kanske slipper å göra det första man gör vid köp. Oljenivån är smart å kolla på också bara du kan nog pruta lite också, du får känna av hur sälaren är å så. Jag skulle nog prutat iaf 2-3kkr om det gick. Använt det till vinterdäck eller till nästa sommar :-)


Hur gick detta ?


Hej! Förlåt för segt svar... Ringde till honom när vi var på väg ner och sa att "vi kommer om 2 timmar om det är okej?" Svar: "Ah, jag sålde den... Det gäller ju att hålla sig framme..." Vi hade avtalat tid på lördagen! Mycket besviken blev jag. Menmen, nu är det bara att gå ut till världen av bilar igen. Har nästan fastnat för 207:an, lite större och gillar looken. Har du något smaskigt om den?


nä fan va dåligt utav säljaren..... 207an har jag inte så mycket erfarenhet utav, en modell jag själv aldrig intresserat mig faktiskt. Dock har jag hört gott om GT och dieslarna. Dom är iofs inte sportiga för att åka med på bana(orginal vill säga, visst går det) men funkar ypperligt som bruksis. Dom har heller inte problem med bakaxel då den har "vanlig" upphängning ibak som övriga bilar så att säga. Ingen stel axel med stavar. rostskyddet och motorn är inget speciellt fel på. Elfel kan jag inte uttala mig om men har ej sett något om det ännu på Peugeot klubben jag är med i. du får gärna provköra lite innan, kolla med återförsäljare


207 RC:n är köpt!


fan va grymt! Kollade in några rc, riktigt fräscha. Nästan finare än 206an men det är förstås, lite nyare få upp bilen nu också med fina bilder



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka