Köpråd - BMW M3 2002

Hej, Skulle behöva ha köpråd ut av någon kunnig. Jag är i tankarna att köpa en BMW M3 2002 med automat. Har sedan innan kört en Golf R32 men tröttnade efter något år på den manuella lådan.. Såg idag denna annons på blocket:http://www.blocket.se/sodermanland/BMW_ . 11&w=3 Vad tror ni, är det något man vågar satsa på? Mvh



Svar på inlägget: Köpråd - BMW M3 2002



SMG lådan har ju haft sina dåliga stunder på M3 E46. Kolla gärna om någon service eller så har gjorts på den. Lyssna efter sjungande bakaxel. Kolla så att att vevstakslagren och oljepump är bytta under 2001-2002.


Kan inte svara för just den du länkade, och jag har aldrig haft någon själv, men kan föreställa mig att köpesråden ser ut typ som såhär; 1. SMG2 är ett hett debatterat ämne. Ska du köra dragracing eller streetrace på löpande band, så köp en manuell. Men ska du däremot köra bana/timeattack/konbana så är det visst en ren fröjd. Använd inte launch control. Dyr att reparera/byta ut om kopplingen fallerar. Lådan är densamma som den manuella. 2. Bakvagnsinfästningarna = Väldigt viktigt att se på, har de blivit inspekterade någon gång av BMW under dess liv, och när? Skicket på de nu? Subframen släpper med tiden av aktiv körning från karossen pga. undermåliga svetsar? Jag vet inte varför det är så, men standard grej att kolla upp redan från E36. Väldigt dyrt att lämna in och få gjort på verkstad, oavsett BMW-verkstad eller annan. 3. Någonstans under 2002 så fixade BMW problemen med ett allvarligt motorfel som drabbade rätt många, dock inte alla, efter random antal mil. Vet inte om det var vev eller ramlager som strök med och ja det är/var en rätt dyr historia. Vart garantiåtgärd under x antal år har jag för mig, 10 år? men hursom, nu är 10 år förbi, så se upp med det. Någon får flika in från vilken månad/år det var BMW fixade detta permanent. Detta kan behöva fyllas i/anmärkas på, var så vänliga att gör det isåfall! Edit; hann inte skriva klart förräns svar redan kom!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka