Köpråd: Gammal bil för vätgaskonvertering?

Skulle vilja ha tips på lämpliga äldre bilar som passar för att konvertera dem för vätgasdrift. De kriterier som jag helst vill ska uppfyllas är följande:Förgasare Motor för blyfri bensin (vätgas smörjer inte ventilsätena) Fyrtaktare Mekaniskt tändsystem (ska vara lätt att ändra tändningen)



Svar på inlägget: Köpråd: Gammal bil för vätgaskonvertering?



Spontant tänker jag på en gammal 240 med B21 eller B23 förgasarmotor. Finns i stora upplagor, lätt hitta delar (kan vara en fördel för experiment) och uppfyller de krav du har. Undvik B20-bilar då de skall ha blybensin.


Saab 900c eller 900 GL uppfyller alla punkterna. Från och med 1985 skall det vara ok enligt tillverkaren med blyfri bensin, men många bilar innan dess rullar med blyfritt så det går säkert det också... Delar finns det gott om ifall nått skulle gå sönder, och det är väl toppen i så fall.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka