Köpråd: Första bil till våren. Saab, Volvo, BMW, etc.

Hej! Jag hade tänkt köpa mig en helt egen bil, även min första bil här i livet. Jag har läst på en jävla massa om olika bilar men är inte så duktig på bilar så jag förstår inte mycket mer än "nm, 0-100 på 6,5 sec, toppfart" så då kanske ni förstår jag jag rent ut sagt suger på bilar. Jag har tänkt mig en bil som accelererar snabbt, ser bra ut, gärna en som sticker ut ur mängden. Toppfarten skiter jag fullständigt i för jag hade inte tänkt att köra 250 på notorvägen utan det är bara accelerationen jag har tänkt mig. Bilen får också högst kosta 80 000! Dem bilarna jag har läst om är då Saab 9-3 Aero, Volvo T5 och BMW 330i. Jag tycker om Saaben då utseendet är jävligt häftigt, speciellt fronten. Volvon gillar jag då den har en galet snygg växelspaken http://www1.garaget.org/archive/39/3840 . 630878.jpg samt att den är snygg utvändigt! BMWn vet jag dock inte mycket om, tycker den är riktigt fin, 231hk + bakhjulsdrivet är inte helt fel. Jag har ingen större användning av combi så inga combis tack! Allt annat tar jag emot med öppen famn! Om ni har provkört alla dessa 3 eller bara 1 utav dem säg gärna hur dom var. Nämn gärna för- och nackdelar med framhjulsdrivet och bakhjulsdrivet. Jag hade även tänk chippa den ev trimma (vad det nu är föe skillnad) så då kan ni skriva vilken som oftast håller bäst för lite hårdare körning Det kan gärna vara mer än BMW, Saab och Volvo, jag är som sagt öppna till alla förslag



Svar på inlägget: Köpråd: Första bil till våren. Saab, Volvo, BMW, etc.



kolla på subaru impreza, gärna en sti om du hittar det tror den passar dig ganska bra och sticker ut lite mer än ovan nämnda bilar 330in har jag provkört och volvon har jag också provkört, tycker båda är väldigt bekväma bilar med ungefär samma prestanda dock tycker jag bmwn förmedlar mer körglädje. Man kör BMW medans man åker VOLVO Angående subarun så är det en utmärkt vinterbil med 4 hjulsdrift och härliga rally prestanda, dvs ca 200-230 i topp och snabbt upp dit. Sen kan du även slå en kik på Mitsubishi Lancer evo, samma typ utav bil som imprezan dvs grymt mycket körglädje !


Dem ser riktigt fräsch ut, speciellt Subaru! Verkar riktigt bra bil speciellt med att den är 4WD då tappar dem ju nästan aldrig grepp. Blir bränsleförbrukningen högre om man har 4WD? Är Mitsubishin och Subarun nästan likadana i prestanda, hållbarhet etc? Kanske klurig fråga...?


All bränsleförbrukning beror på hur tung högerfot du har, Det har jag alltid sagt Det är du som påverkar mer än bilen i mina ögon! Sen tycker jag volvo personligen är en riktigt go bil, gott om "billiga" reservdelar om så skulle behövas i framtiden, och mycket kunskap överallt om volvos. Dom brukar hålla rätt bra i längden också. Köp min vettja haha! Bmw är en bra bil, utan tvekan. Men skulle något pajja så tror jag kostnaden blir högre än vad den hade blivit på någon av dom Svenska alternativen du lagt fram.


Tro får du gärna göra, men kollar du priser på delar från tyskland blir det ofta billigare med delar till BMW än motsv till Volvo. Det som kan vara bra o tänka på är försäkringen med. den kan lätt bli dyr med en fräsig BMW eller liknande.


Aldrig sagt att mitt påstående var korrekt. Har bara jämför med delar till min och den Bmw jag var inne på att köpa. Backade dock ur det köpet på grund av en allt för häftig försäkring för mig som inte är så gammal ännu. Du har säkert rätt. My bad.


Lägger också min röst på Subaru Impreza som känns som ett klokt val ur flera aspekter: Den har ett betydligt mer uppseendeväckande och råare yttre än Volvo, BMW och SAAB, fyrhjulsdriften borgar för maximal underhållning även under vintertid, samt att byggkvalitén på japanskt manér i grund och botten är hög. Komfortmässigt är den faktiskt inte fy skam heller, även om man kan tro det. Fjädringen kan upplevas som en smula hård, men knappast så färden blir direkt obekväm. Nackdelen är väl inte helt ologiskt att hitta ett exemplar i hyggligt skick. Två alternativ av likvärdig kaliber är Mitsubishi Evo och Toyota Celica GT4


4wd är helklart en rolig sak Det dricker så klart lite extra bensin med 4wd, kör man snällt så kör man en sti på litern.. den sug(utan turbo) imprezan jag hade drack 0,8 evo är väl lite snabbaren och brutalare än imprezan samtidigt som imprezan är lite mer vardagsvänlig båda bilarna har sina svagheter, evo har acy pumpen till mellan diffen och vissa imprezor hade växellåds problem ( dök upp först när man började trimma) googla lite om båda modellerna så hittar du hur mycket info som hellst


Det är ju det som är fördelen med Volvo, nästan alla kan något om Volvo, samt att Volvo är Sveriges vanligaste bil gör det ju att det finns fina Volvos ute på marknaden med inte till ett överdrivet pris.


en sug motor har ingen turbo helt enkelt en turbo är en fläkt som pressar in luft i motorn. Reservdelar hittar man mycket billigt på nätet från tex england, här i sverige är det tyvärr ganska dyrt. till subaru då. Ja den har kamrem, men se inte det som något negativt ... en kedja behöver ofta bytas den också förr eller senare och då blir det ofta grymt dyrt. Har haft 3 bilar med kamkedja som jag har fått byta, så jag ser inga fördelar med kedja längre Att kostnaden skulle bli högre på en bmw än en volvo om det går sönder stämmer inte alls ! inte helt ovanligt att det blir tvärt om ! Bmw har relativt billiga reservdelar Och kunskap finns i överflöd i det här landet till de flesta bilmärken, så det behöver du inte oroa dig över






Är en sugmotor bättre än en turbo? Googlade lite om det och där sa dem att accelerationen blir bättre om man har turbo. Att försäkra en BMW är däremot dyrare än en Saab. Jag kommer inte stå på försäkringen då den kommer gå upp i 25 000 + om året (helförsäkring) Utan det blir på mossan den står, runt 10 000 om året. Ska jämföra lite försäkringar på en Subaru och kolla vad dem ligger på.


Ett tips härifrån som ägt två tyska bilar och en volvo. Kolla på tyska bilar, Audi, VW och BMW. Ägt en golf, äger en A3a och en 855a. 850n upplever jag inte speciellt sportig. Visst jag skulle lätt vilja äga en S60 T5a då jag tror att den har lite sportigare vägegenskaper. Men Audin är jag helt sjukt nöjd med och alla som provkört min A3a avgudar den och vill ha en egen men kolla på audisar också, stört fina bilar! Har du en kompis som kan serva åt dig eller om du gör det själv behöver inte service avgifterna bli alltför hög:) Lycka till i bilträsket!


ja försäkringen kan va någon hundra lapp dyrare. Men vad är det för bilar du har kollat på som kostar 10 000 om året ? Det kostande inte ens min corrado på mig som 18 åring, idag kostar den 4800 om året på mig 21 år. När jag var 18 kostade det 9500. En porsche 996 kostar 9400 på min mamma, så vad är det för bilar du har kollat ?


Vad hade du sålt din för ?


Jag lägger faktiskt min röst på volvo då jag har en själv och 2 polare har volvo också samtidigt som min ena kompis kör en bmw 528 som är riktigt tråkig att köra! En s60 t5 tror jag du hade varit mer än nöjd med!


BMW M5 E39 400 hästar


Köp min 855. 170hk, automat så med gasen i botten sitter du klistrad som ett frimärke i sätet. Nej men rätt pigg o accelererar hyfsat snabbt iaf


Fast de där stämmer inte... Hade en sådan, fast manuell innan... Det var då fan inget som var klistrat där inte...


Hehe skämta ju bara. Men accelererar skapligt bra i alla fall. Speciellt när man gör kickdown


Det har du rätt i. Jävligt skön bil i allmänhet 855an



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka