[Köpråd] Sjusitsig familjebil för 30.000:-?

GDI motorn (Sitter i nästan alla) har problem med sitt gasspjäll, börjar ge sig runt 12 tusen mil. Finns en firma i malmö som renoverar dessa och säljer för typ~ 5000. Utöver det är det väl K-stag man bytter.



Svar på inlägget: [Köpråd] Sjusitsig familjebil för 30.000:-?



Den Mitsubishin jag hade kollat på var tydligen 5-sits = ej intressant. Kollat runt en del nu och fastnat för Grand Scenic. Några åsikter om denna?


Renault har rätt känsligt elsystem, tror Scenicen ligger i toppen hos renault med mest elfel. Megane har startspärren på samma säkring som bakre torkarmotorn..vilket inte står skrivet någonstans.


Jag hade en Chrysler Voyager innan. Kan inget annat än säga att där har du utrymme för hela familjen! Och en sjukt bra komfort


Hehe, så är man inte en hejare på elektronik är Renault inget för en? Blir att utbilda sig till elektriker då :-) Är inte Voyagern dyr i drift?


Tror att det finns olika motorer till dom. Hade själv en V6a i min. Den va inte så törstig på landsväg/motorväg. Lite törstigare i stadskörning


skulle inte välja en voyager om man inte har väldigt fylld plånbok för den lär tömma den rätt omgånde. lådorna är skit och motorerna är lika dåliga dom. ska man ha någon så är det dom med 4:an och manuell låda men dom är så slöa att dom är värdelösa på det sättet istället. en Caravell borde vara det säkraste kortet kanske lite stor och bensinarna är inte så roliga. eller möjligen en Sharan samma kaross som ford galaxy men man slipper att det står ford i fronten skulle undvika allt amerikanskt om du är ute efter en bil som inte strular hela tiden.


Ska man ha en amerikan så ska man väl kolla så att den är välservad och att lådan har skötts. Växellådsolja ska byttas på alla automalådor vare sig de är en vw eller en chrysler. Men de är en stor chansning då de är gamla vid priset av 30000. mitsubishi spacewagon finnes med.


Håller med! Jag hade inga problem med min Voyager iaf. Sen förstår jag inte Growe menar med att dom är slöar? Min stack som ett skott om jag så ville. Sen är det inte det optimala heller med allt för snabbar bilar om man är ute efter en tvättäkta familjebil?!?


Någon racerbil är jag inte ute efter, bara den accelerar snabbare än jag själv gör :-) Har kollat en del på Renault Grande Scenic med 2 liters motor. Är en 05:a för cirka 25k med vinterdäck och allt. Detta känns mycket prisvärt då dessutom kamremmen precis är bytt också. Vad sägs!? Mvh Robin



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka