*Köpråd* Saab 9-5? Passat? v70? runt 20k bränsle snålt vilja ha hjälp!!!!!

tänkte köpa en familjbil snarast blir runt 20k ja kommer lägga och vill ha så nytt som möjligt. är mest sugen på en saab 9-5, passat tdi eller en v70 vad har ni som förslag? Barn på väg och har även en stor ful hund så kombi iallfall som drar lite helst diesel för åker mkt: Tack på förhand för alla svar:)



Svar på inlägget: *Köpråd* Saab 9-5? Passat? v70? runt 20k bränsle snålt vilja ha hjälp!!!!!



mest bil för pengarna är saab utan tvekan Men jag själv gillar inte saab så personligen skulle jag valt en passat. Trevlig bil och bra motorer. Problemet är väl att de flesta i 20k klassen har börjat rosta ganska friskt. Hur långt kör du i genomsnitt per månad? Skatten på en äldre diesel är oftast ganska hög och det krävs ganska många mil innan man börjar spara in. en v70 diesel som exempel kostar cirka 6200:- i skatt per år vilket är cirka 4000:- dyrare än motsvarande bensin bil. En v70 diesel (140hk) drar i snitt 0.7 liter per mil vilket resulterar i 9 kronor i kostnad per mil. 1000 mil/9000kronor En v70 bensin (140hk) drar i snitt 1.04 liter per mil vilket resulterar i 14.50kronor per mil. 1000 mil/14500 Uppgifterna är hämtade från www.motostat.se Så det är inte förrens du har i stort sett passerat 1000mila strecket som du börjar åka billigare. Under 1000 mil är det faktiskt i helheten sett dyrare. Är det dock mycket stadskörning så är ju diesel helt klart att föredra.


kör lätt mer än 1000mil per år har en saab 900 nu och tycker dom har god väghållning o god komfort så är mest sugen på en saab faktiskt:)


Måste nog säga saab. För summan du har nu så får du den fräschaste och nyaste bilen om du väljer Saab. Annars skulle jag nog säga Passat.


så får de nog bli:)


Jag hade också valt saab, dock är passat och v70 bra bilar det med!


Ja, 1.9TiD i Saabarna är riktigt bränslesnål och inte lika slö som den äldre 2.2Turbodieseln. V70 ligger ju flera tiotusen över 9-5orna i pris, för motsvarande årsmodell och skick på Blocket...



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka