Köpråd: lackkonservering PPS

Behöver lite råd om lackkonservering på Topcar. Det är denna jag funderar på http://www.topcar.nu/lackkonservering.html. Nån som testat o kan ge feedback om hållbarhet. Hur den blir att tvätta osv??



Svar på inlägget: Köpråd: lackkonservering PPS



Lägger alltid PPS, det är en väldigt trevlig försegling med en jäkla glans. Lacken bli väldigt hal och lätt att underhålla. Topcar vet jag ingenting om, men den här texten fick mig att vinkla ögonbrynen en aning.. "Du ansvarar själv för att Din bil tål motortvätt, kontrollera gärna med Din lokala märkeshandlare för säkerhets skull" En firma med den inställningen skulle jag inte lämna in min bil till.


Fast nu tror jag att du har missat vilka risker som faktiskt föreligger vid motortvätt. Audis FSI motorer tex tål inte motortvätt. En seriös firma berättar självklart om riskerna man faktiskt utsätter motorn för och låter kunden välja själv om man vill ta risken. Ang PPS så har vi lagt det nu i 3år och har sen tidigare erfarenhet av de flesta skydden på marknaden, och kan med det sagt varmt rekommendera PPS i alla lägen. Sen ska du alltid kolla upp så att firman som lägger det har bra rekommendationer och är kända för att utföra bra arbeten.


Ja motortvätt kan kosta flis med lite otur. Jobbade som rekondare under en väldigt kort tid (4 månader). Lyckades förstöra tändsystemet på en Toyota. Tror jag skippar pps o kör menzerna power lock istället. Verkar som det är den bästa en komponents lackskyddet.


Mycket medveten om riskerna vid motortvätt. Anser fortfarande att företaget i fråga borde stå för eventuella skador dom orsakar. ""Du ansvarar själv för att Din bil tål motortvätt"" Det är ju inte i informativt syfte dom skrivit det. Det är för att slippa fixa motorn om den skulle skadas. Om dom nu skulle "tvätta sönder" en motor kan dom inte bara stå och säga "nej det får du fixa själv".. Känns minst sagt oproffesionellt. Om inte till och med olagligt ? Skulle aldrig kunna göra så om jag sabbade en motor på jobbet. Skulle kännas helt fel. Då får man ju stå för alla kostnader samt bjuda på rekonden för besväret.. Tjänar man nog mer på i längden då det är en jäkla ryktesbransch.


När det går fel så kostar det ofta pengar, tyvärr. Som tur är så har vi faktiskt klarat oss under alal år... mycket hänger på teknik o känsla Blir nog bra med PL, har inte testat själv, men verkar ge fin blänka av det man har sett. Annars är det ju bara att välja nåt annat o testa lite själv! Kan själv rekommendera:http://shop.bollnasbilvard.se/bbv-shine . -3161.aspx och http://shop.bollnasbilvard.se/bbv-paint . -3385.aspx


Jag håller med om att man kan diskutera utformningen på texten. Problemet är att OM det går riktigt illa, så kan det bli vansinnigt dyrt. Det är därför vi väljer att informera kunderna om riskerna och att det inte är något som vi står för... Dock hjälper vi självklart till om något händer, och i värsta fall tror jag faktiskt även att våra försäkringar kan ta en hel del...


Jag har haft PPC på mina bilar, men nu finns det en ny som är mycket bättre. Keramiskt lackskydd - Drop off, är 20 ggr hårdare än PPC. Kostar lite mer, men det är det värt, speciellt på svarta bilar.


Finns det för privat bruk? Länka gärna lite mer info.


"6 år lackskyddsgaranti" hmm inte så svårt att ha det när man måste göra återbehandling varje år.. Bättre att spara dom pengarna å lämna in bilen på polering å vaxning istället bara å sen tvätta den å sköta den lite bättre..För en återbehandling är i princip en polering och lackskydd en gång till... Kvittar nog vilket märke man använder, när en lack är riktigt polerad så kvittar det vilket medel man lägger på, blir inte blankare för det..Det är nog mer en inbillning.... Samma sak som att det blir mer djup i en lack med mer klarlack....stämmer ej tyvärr






Har fått mina Nissan behandlade med PPS och även sett andra bilar före och efter behandling. Kan bara säga att det blir grymma resultat. Även en hopplös lack kan få liv!


Kolla på dropoff.se Har gjort den här behandlingen för 2 veckor sedan på min bil. Kostade 4500:-, PPC 3600:-


Recond firman som jag anlitade, rekommenderade att jag skulle tvätta bilen med en högtryckstvätt, för att undvika tvätt repor. Ska bli intressant å se hur lacken blir efter vintern. Det keramiska skyddet ska hålla i 5 år, men det kommer å behövas polering ändå.


Berätta gärna hur drop of är om ett halvår/ett år... Det som skrivs är ju väldigt positivt om det.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka