Köpråd: Kombi

http://www.blocket.se/varmland/Saab_9_5 . =7&w=1 Bra skit! har en själv och är nöjd, dock lite bullrig men det kanske är en smaksak!



Svar på inlägget: Köpråd: Kombi



Får intrycket att du letar efter en mindre kombi ? detta kanske kan vara nåt. 2.0an är en rolig motor men 1.6an är helt klart bättre sett till bränsleekonomi men då mindre effekt,,sen finns dom också med 1.8 flexifuel som ligger i mitten men den skulle jag skippa helt. http://www.blocket.se/goteborg/Ford_Foc . =6&w=3 en äldre 2004 så modellen innan ny utseendet kom men detta är då en ST 2.0 170hp 6 petad låda och allmänt kul kärra. http://www.blocket.se/halland/Ford_Focu . =6&w=3


Ja, lite mindre vill sambon ha, hon är inte så förtjust i tex v70 eller Mondeo då dom är "citat" - Galet stora. Focus är helt klart intressant, får nog se till att testköra lite olika varianter. Visst var det väl så att Ford och volvo delade motor, drivlina etc från typ 2004? Är det något speciellt man ska se upp med Focus?


S40, V50 och Focus är så gott som samma bil, fast lustigt nog har Focusen större bagageutrymme. 1.8 Duratech är det inget större fel på mekaniskt, med dåligt batteri kan bilens tomgång börja svaja och till slut sotar den "igen". Då behövs rengöring av gasspjället och omprogrammering utav motorstyrdonet. Enstaka generatorer har bränts (Inte bokstavligt) då det överladdat för länge (Pga kasst batteri, eh.) ABS enheten har en tryckgivare som pajar, vilket gör att ESPn lägger av och kan bli dyrt om vagnskadeförsäkring saknas. Bagagelucke knappen har en tendens att oxidera, kostar runt 260kr ny. Hjullager fram är också en svaghet, annars är chassit riktigt robust. Argumentet till att köpa Focus istället för V50: El-uppvärmd framruta finns (Finns snik utan)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka