Köpråd: Cabriolet

Till våren funderar jag på att skaffa ny bil och en cab kan vara aktuellt då. Jag tänker mig att ha med nedfällbart metalltak istället för sufflett, men jag har ingen koll på vilka bilar som har det. Vad för alternativ har jag om jag vill ha en bil som är max 10 år gammal och kostar runt 100 000 - 150 000 kr?



Svar på inlägget: Köpråd: Cabriolet



Är du ute efter en liten roadster med två sittplatser eller en större bil med fyra platser och ett hyfsat bagage?


I första hand är det en lite större så det blir fyra sittplatser, men kan tänka mig en mindre med för att få lite finare bil för pengarna.


Med två sittplatser har du Mercedes SLK, Mazda Mx-5 och Opel Tigra till exempel, med fyra sittplatser finns diverse modeller från Peugeot (206 med två nödsäten bak, 207, 307 & 308), Renault Megane (med glastak, riktigt härlig känsla), Opel Astra av nyare årsmodell, VW Eos och Volvo C70. Vill du slå på stort finns Mercedes SL R230 med två sittplatsen på gränsen av de önskemålen du har och det är en fantastisk bilmodell, men att testa gränserna och köpa ett billigt exemplar av en lyxbil som har driftkostnader därefter är inte vad trygghetsnarkomanen i en uppskattar. Men nu har du lite modeller att börja med, lycka till!


http://www.blocket.se/stockholm/Mercede . _8&w=3 riktigt härlig bil med lite prut kan den nog gå för 150k


Tack, det var lite tips att kolla på nu Hur är det om man vill ha möjlighet till dragkrok? Är det kört med dessa bilar? Jobbar ibland som DJ och har mkt utrustning att köra då men tanken är ju främst att hyra någon liten skåpbil eller liknande de gånger jag måste ha med så mkt grejer, men om man har möjligheten att dra släp bore det ju inte helt fel, fast det är mer en bonus.


Det finns ju såklart undantag, men personligen tycker jag väldigt många bilar med plåtcab ser förskräckliga ut utseendemässigt. Speciellt lite mindre bilar där det verkligen syns att man velat pressa in en cab under bakdelen. Proportionerna ser helt galna ut... Så hade jag vart du skulle jag inte vara rädd för bilar med tygtak, såvida du inte tänkt köra på vintern? Här är ett skräckexempel men du kanske förstår vart jag vill komma.


Skulle jag köpa en riktigt fin bil vill jag ju inte att den ska gå på vintern, men skönt att göra säsongen så lång som möjligt. Men det skulle vara skönt att ha en bil som går att köra på vintern med för att slippa ha två. Egentligen vet jag inte als vad jag vill ha, men jag kollar olika möjligheter. Det jag vet är att bilen jag har nu börjar bli för gammal så jag vill ha något nytt innan nästa sommar i alla fall. Tanken med denna tråd var att kolla lite vad det finns för utbud av cabrioleter med plåttak så kanske det finns nån som är okej att köra vintertid med då jag inte alls kör mkt numera. Men det är mycket övervägningar innan jag kommit fram till exakt vad jag ska ha. Jag har även sett att det finns en del fina Porsche i rätt prisklass, men de är ju med sufflett som cab vad jag set, och sen har jag ingen koll på hur det är att äga de. Räknade bara på att inköp och försäkring ligger i okej prisklass för de lite billigare 10 år gamla bilarna. I vilket fall känns det dumt att ha en stor tung kombi och köra runt på när jag sällan har glädjen av det lastutrymmet, de få gångerna kan jag hyra/låna en större bil.


Det är inga problem att hitta en cabriolet med dragkrok rent generellt men det finns säkert undantag både i form av modeller som är dyra att montera en krok på (på grund av att t.ex kylsystem eller fjädring bak måste uppdateras) och modeller som inte är godkända med en krok överhuvudtaget. Om du hittar en bil som är godkänd för men saknar en dragkrok så ta reda på vad det kostar att montera en innan du köper bilen, på en del modeller kan det bli ett riktigt omfattande och dyrt projekt som sagt. Ta en Volvo C70 T5 (registreringsnummer XXS912) och sök med hjälp av Transportstyrelsens tjänst "Fråga på annat fordon" som ett exempel, den är godkänd för:Max släpvagnsvikt, kg: 1500 Max släpvagnsvikt kg, obromsad: 750 Släpvagns maximala totalvikt vid B-behörighet, kg: 1420 Kopplingsanordning : DEMONTERBAR KULA Just det här exemplaret är godkänt för 1500kg bakom bilen, vilket innebär att du får dra 1420kg med ett B-körkort enligt de regler som gäller för den behörigheten. Det här exemplaret har dessutom en avtagbar krok monterad redan som du kan se under kopplingsanordning. Sedan kan du ta en titt på CWJ934, den Mercedes SL500 som det länkades till tidigare i tråden. Under Tekniska data i Transportstyrelsens tjänst är punkterna "Max släpvagnsvikt, kg" och "Max släpvagnsvikt kg, obromsad" lämnade tomma vilket innebär att den inte är godkänd för att dra något. Här är länken till tjänsten: https://fordonsfraga.transportstyrelsen . ordon.aspx I din situation hade jag inte uteslutit modeller med ett tak i tyg helt, moderna suffletter är ordentligt isolerade och skillnaden mot en bil med fast eller fällbart plåttak är inte så stor längre. Och vill du vara på den säkra sidan kan du alltid leta efter en bil med Hardtop, ett fast tak som du monterar på din cabriolet med tygtak till vintern för att få den lite mer ombonad. Nackdelen är att en Hardtop tar en del plats när den inte används så det gäller att du hittar någonstans att stoppa undan den på.


Varför inte kolla på BMW? De har modeller med både 2- och 4 säten och olika storlekar. Finns med lite olika motorer att välja på också. Exempel, 3-serie:http://www.blocket.se/goteborg/Fullutru . 16&w=2






Har gått i tankarna också i den prisklassen och där handlar det lite om vad som är viktigast för dig -Trygg bil och mycket bil för pengarna enligt mig men med stora nackdelen för litet baksäte ger ju klart vw eos. -Vill du ha riktigt med valuta för pengarna finns peugeot 307 cab, bättre baksäte och pga av märkets rykte får du en näst intill ny bil för dessa pengar. Kvalitén är inte speciellt dålig längre. Dessa bilar ovan är mycket billiga i drift och inköp, om du ska köra mycket eller medel så lämpar sig dessa bilar bäst. Annars om du vill ha något som ger mycket mer "bil" för pengarna är ju klart c70 ett hett val, dock blir det en äldre årsmodell och mer mil på mätaren. Om du inte ska köra supermycket och har lite djupare plånbok så är ju klart bmw och Mercedes heta alternativ "status ", och körglädjemässigt, Detta är vad jag tycker och tänker!. Inget rätt eller fel, men googlar du lite är det nog ungefär vad man kommer fram till.


Är en nissan micra någonsin vacker?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka