Köpråd Dodge ram Srt-10

Jag har tidigare haft en Chevrolet SSR som firma bil men den var inte så praktisk då flaket var alldeles för litet och sedan vill jag ha lite mera pulver i motorn :-) Jag körde ssr´n på vinter och trots 400hk och bakhjulsdrift så funkade den bra men då var det automat och antispinn. Nu undrar jag hur det går att hantera 505hk som det är i dodgen och manuell utan antispinn på vintern, givetvis har jag tänkt att köpa riktigt bra vinter däck (hakka 8). Någon som har erfarenhet av detta och kan råda mig om detta är helt idiotiskt eller om det kan funka (jag bor i Jämtland). Finns det något som jag bör se upp med när det gäller dessa bilar?



Svar på inlägget: Köpråd Dodge ram Srt-10



Det kommer nog bli jävligt trixigt med tanke på att den är jävligt lätt i bak. Det som suger är ju att SRT-10'an inte har fyrhjulsdrift. Om du inte exakt måste ha just Dodge så är ju ett bra alternativ Ford Raptor, min sambos päron köpte en sån istället för SRT-10'an just pga fyrhjulsdriften på vintern, är ju "bara" 411 hästar men det rör på sig ändå. Annars får du väl lasta på lite betongblock på flaket så du får lite tryck på dubbarna baktill och sen ta det jävligt piano med gasen!


Jag kan ju säga att min C20 är totalt livsfarlig på vintrarna utan last på flaket. Räcker om det har regnat och vägen är fuktig så vill den släppa i varje lite skarpare kurva. Tung motor fram + ingen vikt bak + bakhjulsdrift = du står på tvären innan du ens märker vad som hände. Och då ha den ändå en dieselmotor som inte är känd för att vara en racingmotor. En pickup med vipers v10 kan nog bli väldigt spännande på vintrarna med tomt flak.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka