Köpråd: Stadsbil

Hej. Jag går i tankarna på att köpa en bil och undrar om garagets experter kan hjälpa mig. Min kommande användning:I stan, max 1000 mil per år, förmodligen närmre 500 mil Kommer förmodligen ha bilen i ca. 5 år Kriterier:Max 150 000 kr, gärna närmre 100 000 Gärna låga driftkostnader, såsom skatt och försäkring, även förbrukning Motorvärmare (den kommer parkeras utomhus) Bra körglädje Ingen budgetbil, typ Skoda Gärna rolig motor Inget standardpaket på bilen. Acc, backsensor, multiratt osv är välkommet En bil som inte strular Årsmodell från -08 och framåt Då jag kommer köra väldigt lite, kan det för mig då löna sig att köpa en bil som gått lite längre? Främst tänker jag på värdeminskningen. Bilar jag kollat på:Golf Masters eller GTI. (Gamla modellen inte aktuell) BMW 118 Audi A3 Volvo C30 Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Stadsbil



Välkommen hit och grattis till vad du nu är antagen till Suzuki Swift GTi? Den uppfyller samtliga dina kriterier, om tidigare ägare monterat motorvärmare förstås. Toyota Yaris/Auris är även detta två vettiga val speciellt lutat åt den ekonomiska sidan då dessa är erkänt driftsäkra med ett högt andrahandsvärde. Körglädje är för övrigt en väldigt personlig upplevelse, vissa gillar en nervös och aktiv bil och andra finner körglädje i en stabil och sävligare bil. Jag tex finner en typ av körglädje i en Citroën 2cv då den är lite utav essensen av bilkörande, man är ständigt aktiv för att motorn är klen och kräver flitigt användande av växellådan för att prestera, jag finner även körglädje i min Prius just för att inte behöver jobba mig trött för att komma någonstans eftersom tekniken är avancerad och gör sitt jobb utan knot eller trassel. Att kalla Skoda för en budgetbil stämmer inte sedan mitten på -80talet, en välutrustad Octavia kan vara en betydligt trevligare bekantskap än en snikutrustad Golf eller dito A3 om man nu är lagd åt VW-hållet.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka