Köpråd: Mazda 6

Tja! har planer på att uppgradera mig från liten Mazda till större Mazda alltså till Mazda 6 årms 2001-2003 (den karrossen iallafall) hur är dom bilarna? motorsmässigt vilken motor är "bra"? Mazda rostar, men något specefikt med just den modellen? kom upp med idé och för och nackdelar, ska dom närmsta dagarna lägga ut min Mazda och vill då ha en "allroundbil" ganska snabbt. Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Mazda 6



Bakre skärmkanter är det vanligaste stället dom rostar. Motorer är mig veterligen bra som så ofta på Mazda. Det påstås att dom är bullriga, jag anser att det är helt acceptabelt det lilla vägljudet som tränger in från bakre hjulhusen på en bil i den här prisklassen. Bra bilar annars, gammal kollega körde en bensindriven 2.3 manuell som TAXI i 3år strax över 300000km, inga problem förutom omlackering av de tidigare nämnda skärmkanterna samt ett främre hjullager vill jag minnas, men han kör som ett arsel också.


Riktigt bra och pålitliga bilar! Men kolla noga efter rost under då dom även rostar där. Skulle rekommendera 2,0 liters motorn, har hört att 2,3 kan dra mkt olja!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka