Köpråd: Förstabil runt 20000-25000 kr

Som skrivet köp det du vill ha men om bilen står på dig och försäkringen på din far så kan det bli problem med försäkringsbolaget om du eventuellt skulle krocka bilen de har blivit hårdare och hårdare på det där och är ju inte speciellt kul om man krockar t.ex. och inte får ut något alls för bilen, inte säkert att det blir problem men det kan hända.



Svar på inlägget: Köpråd: Förstabil runt 20000-25000 kr



Har du kanske några mer krav än ett den ska vara snygg?


ja hur ser en snygg bil ut ? jag tycker tex att en audi a4 kan bli väldigt snygg men de kanske inte du tycker ?


Jag tror att de flesta bolag inte inte accepterar att bilen står på dig och förs. på far. Bilen får nog stå på honom. Men det kan bli problem ändå. En tokstylad BMW med wonderbaums i backspegeln som krockas/kör av vägen en lördag natt så lär de inte betala ut en spänn. En risk du får räkna med. Snygg bil? Jag tycker min Prius är snygg. De flesta hatar den... Men BMW E32 750? Snygg och ruggigt snabb...


Bmw e32 750 i samma mening som ruggigt snabb ? nu får du ge dig


300 hästar får väl räknas som ruggigt snabbt om man jämför med en Prius


.. Dessutom oerhört törstig och dyr ur flera perspektiv, klumpig att köra och den är ju inte direkt "Volvo 240-enkel" att reparera.


jo men då är ju nästan allt ruggigt snabbt bmw väger 2 ton så någon raket är det inte ... dock en grym landsvägskryssare ! kanske lite väl törstig bara


Jajo så är det ju!


Enligt lagen skall ägaren själv stå för trafikförsäkringen på sitt fordon för att den skall vara giltlig, vad jag kan minnas.






Men bor man hemma så spelar det ju ingen roll. Är ju inte olagligt att låna pappas bil. Bor man inte hemma så kan det bli lite komplikationer vid eventuella problem.


Vad jag ville poängtera är att ägaren på pappret har skyldighet att inneha en trafikförsäkring skriven på sig själv, dvs, person A kan inte inneha en försäkring på ett fordon som står skrivet på person B. Självklart KAN person A försäkra någon annans fordon, men person B kommer fortfarande få brev från trafikförsäkringsföreningen pga utebliven försäkring då det enligt lag är ägaren som skall stå för föräskringen.


Det hjälper inte att bo hemma. 750? Ja, inte direkt snål eller billig att äga. Bara ett förslag. Haft flera. Går friskt.


Ja så är det, endast ägaren kan teckna försäkringen.


Själv har jag precis köp en BMW 528I E39 1998! Är väldig nöjd med den! Ska det vara en automat eller manuell! Ska den ha stor motor eller liten motor! Ska det vara en sedan eller kombi! Bara att börja bestämma sig! Skicka gärna ett PM om du vill fråga något!



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka