Köpråd: Dieselböj till V40?

Halloj, hade tänkt mig o köpa ett nytt avgassystem, 2.5" Simons halvsats. Men har planer på att slänga på en "Dieselböj". Jag har en bild i huvet att det kommer se snyggt ut med en dieselböj, men problemet är att jag inte vill att bilen ska låta som en traktor... Så frågar är, kommer de låta förbannat mycket? eller ska jag hålla mig till simons dämparen?



Svar på inlägget: Köpråd: Dieselböj till V40?



skulle valt simons dämpare om det varit min bil


På min s40 (som också har en 2.0T-motor) har jag kapat bort sista ljuddämparen och satt dit ett 3" rör. Under 2000 RPM låter det nästan inget i kupén med fönstrena stängda, men så fort turbon börjar ladda så låter det fint. Det blir ett mörk dån, svårt att förklara. Sen så smattrar det också vid motorbromsning, vilket jag gillar... men kanske inte du? Dock värt att testa, med tanke på att det är så billigt.


Får köra med simons dämparen, och se om jag gillar de. Har en polare som har en 854 med simons system, och de låter nice som fan. Men vi får se, kör nog så ett tag


Det blir nog bra. DOck har 850 5 cylindrar och låter rätt annorlunda mot din 4-cylindriga. Men det blir nog ok ändå.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka