Köpråd: Golf 2 - GTI, Manhattan

Tjena! Funderar på att köpa en Golf 2, kan inte så mycket om bilar alltså inte Golf heller. Vad för sorter finns det? Håller reda på GTI och Manhattan, men vad är det för skillnad på dem egentligen? GTI är väl inte alla andra Golf 2 förutom Manhattan? Vad jag förstår är det fler typer. :3 Lite jag skulle vilja veta:Ungefärlig blandad bensinförbrukning? (Snålkörning, upp till rätt hastighet snabbt, rulla vid rödljus, tillräckligt med gas för att hålla samma hastighet osv.) Rostangrepp? Hur lätt blir det rostigt? Sätt att ta hand om bilen? Väghållning? Mjuk och skön fjädring eller hård, stötig? Tips om den är obekväm att köra långa distanser (runt 8-20 mil i veckan/månaden) Andra vanliga fel? Tack på förhand! :3 Mvh Hampus



Svar på inlägget: Köpråd: Golf 2 - GTI, Manhattan



Hej och välkommen till garaget.org :-) GTI finns med en mängd olika motorer. 1986 kom den 139 hästars starka 16 ventilersmotorn. 16v vanligaste motorn men såldes parallellt med den mindre 8 ventilersmotorn på 112 hästar (fanns även en 107 hästars 8v). Effekten sjönk sedan med 10 häst till 129 hk (då jämfört med KR motorns 139 hk). Med GTIn så nådde Volkswagen stora framgångar i rallyklassen grupp A. 1992 lämnade den sista Golfen av generation två fabriken. Även om första årsmodellen är 1984 så finns det Golftvåor uttagna 1983. Det är svårt att ge en generell prisbild på Golf Mk2 då det skiljer sig mycket mellan olika varianter. Men om du vill ha en 90 hästare så satsa på en i de högre prisklasserna eftersom de aldrig brukar skjuta i höjden särskilt mycket. Är du ute efter en GTI så skulle jag föredra en bil med få ägare. Antalet mil är också relevant men det är antalet ägare som väger tyngst. 1987 (tror jag det var) kom ABS på GTI vilket är en jättebra grej när det fungerar men en dyr grej när det krånglar. VW Golf Rallye finns också som var det värsta som fanns i Golfkostym när den lanserades. Men det finns även många andra varianter så som den snabba GTI G60 till den mer sansade Memphis och många många fler Det är mycket att tänka på vilken bil du än köper. Nu kan jag bara önska dig lycka till :-) Och du, en sak till, glöm inte att rost på bakluckan förekommer i stor utsträckning på Mk2.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka