Köpråd!: Behöver ett bakhjulsdrivet vinterhärk ! Vad skulle du köpt?

Tjabba! Hade planer på ställa undan brukisen och skaffa något risigare att tukta runt med i vinter. Budgeten sträcker väll sig till 12 000. Effekt: 90-150hk ( mer behövs inte på vintern..? ). Det viktigaste är egentligen att den inte ska kosta mig så mycket pengar i drift. Inköp o tanka. Kommer bli lättare sladdande. Men som sagt , den ska frakta min röv i vinter också, utan att rasa totalt. Volvo: Är inte intresserad av någon volvo. (240 finns alltid om jag inte hittar något annat). Ford: Helst ingen sierra då dom är gräsligt fula. (inte omöjlig dock) BMW: Är riktigt sugen på någon äldre bmw! Skattebefriad är ju stort plus! e28 ,e30 , e34 , e36 Vad ska man tänka på vid köp av bmw , vilken motor/modell står sig bäst? Dock ingen bmw nyare än -92 (hatar utseendet på dessa). Merca: Jaa ... ? Tipps?? Dyra att äga? Har snöat in mig mest på BMW som sagt... Men vad skulle du köpt?.. Och varför?!



Svar på inlägget: Köpråd!: Behöver ett bakhjulsdrivet vinterhärk ! Vad skulle du köpt?



En bmw e36 med 6a hade jag köpt ! Goa bilar att åka brett med, o skönt motorljud.


Köp en Opel Omega och du kommer säkert bli nöjd Annars kan du inte kräva så mycket av utseendet och modellutbudet, för du har nästan nämnt det mesta som finns nuförtiden.


mercedes. dock ingen slö diesel. Skönare bremacka-vinterbil får man ju leta efter.


Är så jävulskt sugen på en sån men det finns ju typ inga på blocket! Alla säljs på stuberten! (Bor i västerbotten)


hade kollat på bmw 525 e34 de ser likadana ut fram tills 95 ... så de där med att du inte gillar nyare bilar än 92 förstår jag inte riktigt


Jag skulle köpt en Sierra iaf, har haft 3 olika redan som vinterbilar. Alla köpta skattade och besiktigade minst över vintern för under 5k. Billig försäkring och väldigt lätt i rumpan! Sen finns ju DOHC-motorn med 120hk som duger mer än väl på vintern och drar inte mer än min nuvarande Golf. 10/10 would buy again


http://www.blocket.se/stockholm/BMW_316 . 11&w=1 låga mil


Mercedes. 190E eller w124 200E, 260E, 300D (Dyr skatt) 230E och 300E ska undvikas. Lite krångel med dessa. De övriga håller bra och är inte dyrare än nån annan bil i kostnader. Lätta bak vilket jag tror du uppskattar :-) Opel Omega. Ju senare modell, ju bättre. Riktigt trevliga. Kan inte så mycket om dessa men en från -87 bör undvikas.


Har läst något om att om toppen far (vilket är vanligt ??) på en 525 så kostar den multimum och är svår att hitta. Stämmer det? Sen så är det dom bmw med runda lampor jag tycker ser bra ut. Dom med kantiga lyktor har aldrig någonsin fallit mig i smak..






det där med att toppen far stämmer inte riktigt ... tidiga e34or hade m20 motorn, den har en något skörare topp än m50 motorn som kom 1990, m50in är mer eller mindre skott säker


japp bmw e roliga bilar leka med hade också kollat på de


Tycker ni att jag ska vänta på att jag hittar en "gammal" bmw , som jag själv tycker både är snygg som fan och verkligen vill ha. Typ som den nedan. http://www.blocket.se/lulea/Bmw_316_507 . =2&w=2 (SÅLD Tyvärr..) Eller är detta en bättre maskin på alla punkter , trotts att jag inte alls gillar dess utseende osv? http://www.blocket.se/vasterbotten/BMW_ . =2&w=2


Merca 190 kan du få en jättefin för runt 10k. Fantastiskt bekväm bil att köra/åka, 1.8 motorn räcker gott att sladda med och den går riktigt snålt dessutom. Jag sålde den blåa jag har i min profil för 8k, dock utan alufälgarna.


Mercedes. 190E med fyrcylindrig motor rekommenderas varmt. Otroligt lättmanövrerad och underhållande under vinterhalvåret. Dessutom är den både relativt komfortabel, bränslesnål och oerhört välbyggd och slitstark. Dock är kupéutrymmet i trängsta laget, men det kan man kanske leva med


Okey mycket possitivt om merca alltså! Är den jag länkade högre upp en 190 med 4cylle motor? Är inte insatt i de äldre mercorna ^^


Majoriteten av 190E är fyrcylindriga, man har klart tur om man finner en schysst 6 cylindrig. Som vinterbil är det bäst att undvika 190:or med kjolpaket för de kommer troligtvis ta rätt mycket stryk av alla sladdningar. 190E är klart en riktigt rolig vinterbil, även snikvarianten på 109 kusar, i jämförelse med den vanliga 740n går 190En som ett skott. Dock är faktiskt Sierran lite roligare om du kan få tag i den vanliga 120 kusars maskinen, den är både mer kompakt, piggare och lättare än 190E. Dock inte lika komfortabel och värmen kan inte mäta sig med 190E. Här har du en Omega:http://www.blocket.se/vasternorrland/Op . =9&w=3 Modellen är klart modern och sägs vara både bekväm och rolig på vintern. Finns även en V6-modell och den sägs ibland vara den ultimata vinterbilen.


Den du länkade där var väl i rostigaste laget plus att den är inte en 190E utan bara 190, dvs förgasarmotor och inte insprutare. Jag hade köpt en annan.


Omega är klockren som vinterhäck. Har haft en själv fast en 2.0 16v, motorn räcker till och är snål. http://www.blocket.se/dalarna/Opel_Omeg . 14&w=3 Känns mer stabil på sladd än t.ex. Volvo 940, dock inte samma styrvinkel som Volvo.


Jag hade valt BMW alla gånger. Ev mersa... men som sagt så i första hand BMW:n. Rolig och pigg bil, åker du längre sträckor ofta satsa på en E34 525. 520 av E34 blir lite slö. och 518 är inte roliga nånstans. Bara för att ha att busa runt med så satsa på en E36 320 eller 325. 316 och 318 E36 hade jag hoppat då jag personligen anser BMW ska ha en sexa under huven. Ang motor så se till att det sitter en M50 B det är skottsäkra motorer bara man inte kokar dem, kolla vattenpump och byt den om det inte är gjort nyligen då det sitter plastimpellrar på dem som kan gå sönder. Bortsett från det så bara går de dessa motorerna.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka