Köpråd: Civic Type R -05 vs Skyline R33 GTS -96

Hej! Har fått upp ögonen för två möjliga bilar inför sommaren. Önskar nu lite råd angående valet av dessa bilar. Budget: 60 000 kr Civic Type R -05 Väldigt välvårdad, mycket utbytta delar men allt original medföljer. 4 ägare på 10000 mil. Nuvarande ägare verkar otroligt seriös och ska ha tagit väl hand om bilen. Går att köra hem Skyline R33 GTS -96 Importbil UK, ej reggad men papper finns. Påkostat bygge i drivlinan (50000 kr och 400hk). Ser ut att vara i bra skick. Lite mer "pill" att få bilen klar inför sommaren. Krävs lastning för hemtransport. Jag inser att det är två olika bilar jag jämför, men båda har varit något av mina drömbilar sedan ett antal år tillbaka. Civic'en kan jag bruka dagligen fram och tillbaka till jobbet och kräver inte mer än "vanligt underhåll", medan skyline'n kan kräva mer än så. Säkert inte en bil jag/man bör köra 4-5 mil om dagen med. Syftet med bilarna är att jag vill in i Sveriges bilvärld efter mersmak från USA. Tankar och åsikter mottages gärna! Mvh Pierre



Svar på inlägget: Köpråd: Civic Type R -05 vs Skyline R33 GTS -96



Det är en del jobb att regga in, speciellt modifierade bilar eftersom dom egentligen måste vara i original skick. Sen kan det även vara lite mer krångel eftersom någon annan tog in den. Du måste ha v5c papper plus kvitto på köpet i England. Lite osäker på om du måste regga den på första ägaren i sverige oavsett om ursprungskontroll gjorts eller ej med tanke på namnet på köpekvittot.


Tkr de är mkt märkligt att man trimmar motorn för en hel del pengar innan man ens reggat bilen vilket blir mkt svårare då och omständigare


Alltså kan bilen visa sig väldigt svår att registrera här i Sverige? Både med tanke på modifieringarna samt allt som har med papper att göra?


ja. bilen ska hellst vara helt orginal när man reggar in den sen har jag för mig att den som ska regga in den måste ha gjort ursprungskontrollen även om det redan är gjort innan av den som tog in den men sen struntade i att regga den.


Skyline: Bilen är oregistrerad, varför har inte den nuvarande/tidigare ägare registreringsbesiktigat den? En brukbar bil är givetvis värd mera än en ikke dito. Förmodligen är det något som inte står rätt till då är min direkta känsla. Civic: Kul bil som du själv skrev är en bra bruksbil. Jag skulle alltså råda dig att titta mera på Civicen och stå över den oregistrerade Skylinen.


Håller med. Dessutom en Type-R i org.skick. Trevligt. Slipper man åka runt och bli utskrattad i ett kebabpimpat flipperspel :-)



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka