Köpråd: Volvo 855, vad ska jag kolla efter imorgon?

Tja! Ska kolla på en Volvo 855 GLT 170hk -96:a imorgon, och undrar om det är något speciellt jag ska kolla efter? Dom vet tyvärr inget om kamremen är bytt, dom vet bara att den förra ägaren sagt att den är bytt. Den har gått 27.000 mil och då kan jag tänka mig att det strax är dags byta kamrem om den bara är bytt en gång? Går det att se vilket skick kamremmen är i? Kan man se om den måste bytas? Tack för alla tips!!



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo 855, vad ska jag kolla efter imorgon?



tja, vet ej hur det är på volvobilar( på vissa bilar sitter det så man knappt kommer åt) men på min honda så är det enkelt, bara att plocka bort en kåpa sen kan du ju se om den ser risig ut, vicka den i sidled känna om den känns sliten o slapp, samt om den ser ful ut med massa sprickor i.. tänk oxå kolla det vanliga med oljan så den inte är grå, hoppas det hjälper och lycka till med köpet! mvh kristoffer


byt rem ,v-pump,remhjul,multirem,spännare,ja allt som "rör"sig ..och gör det direkt


Bytesintervall på kamremmen är 12000 mil, senaste bytet ska alltså skett vid 24000 mil! Vanliga fel är väl igentäppt vevhusventilation, oljeläckage mellan motor & låda ( packbox vevaxel ) Kolla kylarvatten samt oljan så att det ser bra ut. Lycka till imorgon


Kolla efter rost (bagagelucka, bakskärmar, framskärmar är vanligaste som man kan se), Kolla efter läckage runt motor och växellåda, lyssna efter knackningar i motorn både när den är kall och varm, snedslitna däck (dålig hjulinställning), kolla så att allt funkar i bilen, kolla så att alla varningslampor funkar när du slår på tändningen (så att du inte blir lurad av att det har plockats bort lampor för, "motorlampan", airbag srs, abs t.ex.), ha med en lampa som du smidigt kan komma åt att se skick på bromsskivor och belägg. Känns kanske mycket att kolla på en gammal bil, men beroende på priset säljaren vill ha så är det lättare att pruta om du har något att klanka ner på som säljaren inte har nämnt tidigare. När det gäller kamremmen så är det som ovanstående har skrivit, är det osäkert om den är bytt så byt den. Det är billigare en en rasad motor.


Tack för svaren! Kan man se på vevhusventilationen om den är bra? Hur kollar man kylarvattnet? Jag hade för mig att det var 16.000 mil som gällde för kamrem på Volvo, så var det på min V70 2.4t iaf. Brukar man inte klistra på ett märke över motorn över när kamremmen är bytt? Kan man annars kolla på något enkelt sett om den är i bra skick eller om den är risig? Att byta kamrem, multirem, vattenpump, spännare osv. är ju inte det första man vill göra... är inte mekaniker själv och det skulle nog kosta lika mycket som jag köper bilen för.


12 000 mil är det som gäller på dessa. Klisterlapp kan finnas, om den inte har lossnat med tiden. Och nej, det kostar inte lika mycket att byta alla dom grejerna som själva köpet av bilen. Men det tillhör - om man vill vara på den säkra sidan - att byta sådana saker som ändå skall bytas eftersom det är slitgrejer. Vicka gärna på hjulen om du har möjlighet, för att känna om det glappar nånstans. Framvagnsdelar slits, likaså hjullager mm. I övrigt så är det en vanlighet att inredningen till bakluckan är lös eller håller på och lossnar. Finns en reparationssats till dessa på Volvo. Lycka till!


Gav 3500kr på Rejmes för o byta kamrem, vattenpump och multirem. Då ingick alla delarna!


Tack för svaren, var och kollade på den idag. Den hade gått 27.000 mil och han ville ha 8.500kr för den. Det som var plus var att den gick bra när man körde den. Verkade vara en ok bruksbil. Koppling bytt för 3000 mil sen. Det negativa var att AC inte fungerade. Fanns ingen dokumentation på när kamremen var bytt heller, dock så såg den fräsch ut när man kollade på den, kuggarna såg inte nedslitna ut. Sen var den ganska rostig, främst bakluckan, men även hade det rostat igenom på höger framkant. Inga av hjulen var nya direkt heller, konstiga märken och inte så mkt mönster. Funderar på att kolla på typ Saab istället, kanske lite roligare för pengarna.


för 8500 kr kan du ju inte direkt begära mycket mer. då får du ju "odokumenterat", rostigt, halvdant och bruksskick om inte sämre.






Jag håller faktiskt med i detta.


Okok, visste inte om priset var bra. Kamremsbyte(inkl vattenpump och allt), fixa AC, nya däck, skatten kommer snart, allt det blir mycket pengar, mycket mer än vad själva bilen kostar. Rostat igenom helt på ett ställe också, vet inte ens hur man fixar det. Tycker ni att jag ska erbjuda honom 8.000? Kan den vara värd det då?


Personligen hade jag då hellre väntat lite, och gått upp lite i pris. Några tusenlappar till och man hittar fräschare. Kanske inte med mindre mil, men milen spelar inte så stor roll i sammanhanget.


nu vet inte jag vart du bor men detta tycker jag låter vettigt annars: http://www.blocket.se/goteborg/Volvo_85 . 18&w=3 endast 20-21tusen mil, samt att den är nybesiktad är ju ett plus


En GLT dessutom. Desto bättre.


för det var det han sökte va? så jag inte länka något helt fel, den skulle jag köpt om jag sökte en volvo för en billig slant iallafall


Jo precis.


Den såg ju bra ut, tyvärr hade jag inte möjlighet att kolla på den förens på söndag. Hoppas den är kvar. Det borde väl vara dags för kamremsbyte på den kan jag tänka mig, plus att skatten ska betalas om några dagar. Prutläge kanske...


ja, ring och fråga honom när det är bytt ,sen kolla om han håller den till söndag


Hej alltså du tittar på bilar för under 10000 och nästan "kräver" och tittar snett på bilen om inte ac funkar, du ska pruta på en bil för 9000 spänn om inte kamrem är bytt och liknande, bilen har ju rullat mellan 20000-21000 mil. det är minst 3000 mil kvar till rembyte. upp några månadslöner så kan du pruta på småsaker. för 9000 kr ska man va glad att bilen startar och man tar sig hem efter avslutad affär.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka