Köpråd: Toyota tundra 4.7 V8 -03

Hej! Jag har länge att köpa en Toyota tundra av en bekant och behöver lite hjälp av er... Bilen i sig är importerad som skrot från USA sedan 3 år tillbaka. Alla sånna papper som import etc finns men dock inte regpapper då en är skrotad i USA. Frågan är nu om man man kan registrera den på något sätt? Registrera in den som ombyggt fordon borde väll gå? Kan man regga in på annat sätt? Är det det dumt att bygga chassinummer från krockad tundra?



Svar på inlägget: Köpråd: Toyota tundra 4.7 V8 -03



Är det ursprungskontroll gjort på bilen? Det är en förutsättning för att kunna regga bilen i Sverige. Är bilen skrotad i USA kommer du ej heller kunna få igenom en ursprungskontroll av fordonet. Tror inte ombyggt fordon går, då det kräver att fordonet är registrerat från början? Möjligen amatörbyggt fordon, men då bilen är "klar" blir det i princip omöjligt också skulle jag tro. Jag hade sett mej om efter ett annat objekt. Alt hittat en krockad men ej skrotad likadan bil billigt i sverige och byggt ihop dessa två till en "hel bil". Spontant, köp en annan bil. Känns som att jobbet överskrider vad det är värt..


Tack för snabbt och utförligt svar. Ursprungskontroll är inte gjort i alla fall. Så den enda lösningen är att hitta en krockad tundra. Kan man få köpa det från svenskbildemontering? Eller är alla deras bilar skrotade?


En bil på en bildemontering är skrotad till 99.9%.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka