Köpråd: Audi A4 1.8TS STCC Quattro DTM -04

Hej, Jag var och kollade på och provkörde denna bil nu i helgen och har lite funderingar angående vad säljaren sa. Jag kommer inte köpa den här bilen då den är lite dyr för min nuvarande budget men jag vill ända ha lite bättre koll inför andra bilar jag ska kolla på i framtiden. Detta är egentligen mitt första beg. bilköp så jag försöker lära mig lite om vad jag ska kolla vid köp så jag slipper oväntade kostnader etc. http://www.blocket.se/stockholm/Audi_A4 . 11&w=2 1. Serviceboken var ifylld och senaste servicen var gjord av förra ägaren själv år 2010, alltså tre år sen. Han hade troligtvis bara gjort ett oljebyte. Long Life var förkryssat i boken (Jag har bara hört skit om long life). Bilen har gått ca 2600 mil sen dess. Det känns som lite långt intervall mellan oljebyten sen är jag lite oroad över att servicen inte är gjord på en verkstad. Jag har ju ingen aning om något är gjort över huvud taget nu. Någon som har några tankar om detta är lugnt eller kan va ett potentiellt problem? Hur viktigt är det att serviceboken är ifylld med stämpel och allt egentligen? 2. Bromsarna tog rätt dåligt när jag provkörde den. Han nämnde lite ytligt att de kanske skulle kunna fixa detta. Det skulle jag nog kräva ifall jag skulle köpa den, annars pruta. 3. Enligt försäljaren hade bilen haft 12 tidigare ägare och jag kollade upp detta på transportstyrelsens hemsida där det stod 13. Försäljaren nämnde att det var flera bilhandlare sam far/son som stått som ägare så det är därför det är så många, vilket låter logiskt, men 13 stycken? Det känns lite mycket, här skulle man väl helst vilja kolla upp hur många av dessa som är bilhandlare etc eller hur? 4. Display till stereon hade en stor spricka, mindre snyggt. Sen var ljudet inte speciellt bra och när man ökade volym betedde sig stereon lite glappigt. Definitivt skäl att pruta lite. 5. Den ska besiktigas runt april i år och skatten ska betalas i juni (2600 kr). Om jag skulle köpa den så lär jag ju besiktiga den inom garantitiden på tre månader och är det något strul får väl bilhandlaren stå för det, eller hur? 6. På utsidan var bilen jävligt snygg dock! Grymma fälgar. Sen tycke jag inte alls baksätet var så trångt som folk säger om A4:an. Det fanns helt ok med utrymme. Tacksam för lite råd och spontana tankar, vad tycker ni om priset på 65000 kr för denna bil förresten?



Svar på inlägget: Köpråd: Audi A4 1.8TS STCC Quattro DTM -04



Longlife är de värsta skiten som finns för en motor ingen olja fixar de långa intervallen sök på oilsludge och audi på google o se hemska bilder


Googla på "Audis running fine" så ska du få se massvis med audis som klarat longlifeservicen bra. Nej, det är inte "optimalt". Men det måste inte innebära hemskheter (som det låter på fredde85) Men, trots det skulle jag nog själv undvika en bil som blivit "mestadels" longlifeservad.


Naj visst finns de bilar som klarat de bra också tex bilar som rullar mkt varje dag då är inte tex 2500 mil så lång period. Men på en bil som rullat lite o gått mkt korta sträckor är de absolut inte bra. Sen är de ju absolut inte bara audi som haft dessa galna långa intervall. Men som du själv säger så undviker man ju en sån bil


Har säljaren hittat på DTM Edition?? STCC finns men inte DTM.


Klart Audi har en DTM-"kärra" Möjligen inte 04 iofs, men som sagt, DTM finns


Inte i B6 karossen, men i B7. Kanske är grillen från Audi S4 som säljaren tror är ett DTM paket. Hursomhelst så bör man inte skriva saker i en annons som inte finns på bilen.


Ah. Ja jag tolkade det lite som att du menade "DTM finns inte alls punkt slut". Men ja, dåså. O nej, som säljare bör man vara sparsam, o är man osäker så tar man antingen reda på det eller skiter i att ta upp det alls.


Det finns ett DTM märke på den vänstra bakdörren i alla fall (kolla bilderna i annonsen på blocket).


Det finns ett DTM märke på den vänstra bakdörren i alla fall (kolla bilderna i annonsen på blocket).






Aldrig hört någon B6 som heter DTM! Han kanske satt dit det själv? På min Stcc står det iaf S-line på dörren! Priset ligger ganska rätt egentligen för en Stcc, hittar du någon billigare är det antagligen någon skavank på den! Kanske är så att sedaner är billigare än kombi dock! Men jag skulle nog inte ha köpt den där pga att de känns som han slarvat med servicen! Men köper du den så får du iaf se till att göra en ordentlig service på kärran! Och de känns som att det varit lite många ägare på den också! Har för mig att jag är den sjunde på min! Ta reda på vad stereon kostar o pruta ner det isåfall och bara byt den! Borde inte vara dyr och är inte svårbytt! Annars är B6 en riktigt bra bil! Se upp för rost i skärmarna fram bara! Har haft 3 Audis nu och alla har haft rost där! -


Tack för infon, ska tänka på det när jag kollar på andra Audi. Jag kommer inte köpa den här, delvis pga några av de skäl som du påpekar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka