Köpråd momsad bil privat

Hejsan, nu är det så att jag kollar efter ny bil. Har vart och kollat på en bil precis. Den är såklart momsad och står på deras jordbruk eller nåt sånt. Hur funkar det nu om jag köper den. Den kostar nu 14.000 + moms =17500kr? Hur blir det då om jag som privat person köper den. Betalar jag han då 17500kr och sen är allt frid och fröjd? Han snackade något om att han kunde skriva ner den till 10.000 och sen behöver jag bara skatta 4000kr? Vad menar han? Jag förstår ingenting om detta. Har sökt massvis men förstår fortfarande inte. Hjälp mig gärna och skriv allt ni tror han kan mena och vad allt med moms innebär. Mvh



Svar på inlägget: Köpråd momsad bil privat



Som privatperson köper du alltid inklusive moms.


Japp du ger han pengar o han betalar in momsen.. Om han skriver billigare pris på kvittot behöver du betala lägre del i moms o resten tar han svart.


Eller så betalar du svart och han skriver bortskänkes reservdelsbil på kvittot brukar bli mycke billigare så


Om vi nu skulle göra så. Blir det då att jag slipper betala dom 25%moms och kan köpa bilen för 14.000? Förlåt om jag verkar trög. Är inte alltid såhär dum


som privatperson slipper dui aldrig momsen, gör för övrigt inte företagare heller.. låter litte som han vill lura dig & staten.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka