Köpråd: 30.000

Hej! Min flickvän ska köpa en ny bil. Hon använder mest bilen till och från jobbet och affären. Bilen ska helst vara liten och billig i drift. Helst manuell men automat funkar. Prisklass runt 30 tusen



Svar på inlägget: Köpråd: 30.000



Hej. VW Polo runt -02-03 är bra bil för de pengarna:)


Ska kolla på det!


En trist men driftsäker och bra bil är skoda Fabia Verkar bara gå och gå och ganska billiga i underhåll


Om bilen är trist spelar ingen roll, bara den tar sig från a till b utan bekymmer!


FIAT Punto, många gånger bättre än det skamfilade ryktet som hängt kvar sedan -70talet. Toyota Yaris, då blir det dock en äldre bil med fler mil än FIATen.


är det så? bara från a till b? skaffa en civic då, kostar inte mer än 5000kr i inköp och kommer garantera gå från a till b och desutom dra runt 0.5 i bränsle.


Leta efter en Subaru - jävligt tråkiga bilar (kanske inte alla - Nya impreza är ju inte tokig...) men går fanimej aldrig sönder. Har jobbat med reservdelar i snart 5 år och säljer INGENTING till dessa bilar. Skivor, klossar och några filter på sin höjd..


Yaris.


Elantra -06 12000mil automat. Perfekt tjejbil!






Har haft en, förbannat mycket bil för pengarna, automaten växlar smörfint, den nyare motorn i denna med variabla ventiltider är skitsmidig i gången och bränslesnål. Jag skulle kunna tänka mig en igen.


Volvo s40 gamla modellen? Eller Nissan almera?


Mycket kan man säga om den bilen, men snål vet i fan.


Golf 4 skulle jag köpa för dom pengarna. exempel:http://www.blocket.se/uppsala/Fin_Golf_ . 11&w=3


Är inte det dyrt för en 98? Du får ju en 7 år nyare bil med 3000mil mindre på mätaren för samma pengar. http://www.blocket.se/helsingborg/Hyund . 21&w=3 Tittar själv efter något liknande grundfrågan och just VW är klart högre i pris än många andra.


Jag tycker att Golfen känns rejäl och som en "riktig" bil, ingen liten plastlåda på fyra hjul som exempelvis, Nissan Micra, Ford Ka, Renanult Clio, Hyundai Atos, Getz. Jag har inte kört en Getz, men har åkt med och får inte samma kvalitét känsla som i en Golf. + Att jag tycker man sitter riktigt bekväm i Golfen och kan åka långt utan större problem. Det är ju som sagt smaksak men det är den uppfattningen jag fått av egna erfarenheter.


Tack för tipsen!


är ingen av modellerna snåla? 1,8? Borde väl inte dra så mycket sopp?


Gammal bil med 5växlad låda, visst den drar väl inte mer än något annat i den storleken, men i dagens mått mätt så är ju 0.92/mil vid pendling på motorväg inte direkt lite. Fiskör man på landsväg 70/80/90 så kan man kliva ner på 0.6/mil men då går det inte fort. Men å andra sidan, om man spar in 15000kr på inköpspriset så räcker ju mellanskillnaden till 3500mil. Kör man 1200mil om året så åker man ju gratis i flera år även om bilen är törstigare


Samma här hade en -01 med manuell. Så lättkörd att man tror den kör själv... Mycket bra bil. Går billiagre än den Polo -05 vi har idag och dessutom känns den "större"



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka