Köpråd, passat med DSG

Ja som rubriken inleder, någon här som har något om hur nya Passat med 170hk diesel och DSG lådan är? Har V70 diesel med automat och är hur nöjd som helst. Men milen rullar på så byte är dags. Var klart att det skulle bli en ny V70 D4 automat summum, men gillar Passaten med. " bilar som ger mycket bil för pengarna och bra komfort. Men många snackar om att DSG lådan är skit. Någon som vet något angående detta?



Svar på inlägget: Köpråd, passat med DSG



Jag vill inte påstå att DSG lådan är dåligt generellt sett TAXI har stora problem men inte så många privatpersoner. Lådan/kopplingen gillar tydligen inte alla start stop som taxi gör... Finns privatpersoner med som fått laga sin koppling men långt ifrån alla..


I 170hk Dieseln lär det sitta DSG6an? Rätta mig om jag har fel Men i vart fall så ska DSG6an vara mer hållbar än DSG7an


Ok, frågan är dock hur man vet om det är dsg6 eller 7 i en Passat 177hk diesel från 2014? Vi kör mycket längre sträckor men händer ju att man även kör hästtransport.


det är nog DSG7 i såpass ny bil. den lådan hade jag undvikit om du tänkt ha den ett tag. vet två kamrater som fått byta låda efter 3 000mil resp 4 000.. privatkörda desstum samt diesel på 2.0TDI


Man skulle kunna om man nu har tillgång till internet läsa på Volkswagens hemsida vilken låda som är monterad beroende på ditt motorval. http://app.volkswagen.se/ihdcc/sv/configurator.html#n http://app.volkswagen.se/ihdcc/sv/confi . 31140/1058 För den som inte har tillgång: en 2014 2.0 177hk Diesel har DSG6. Så länge en DSG fungerar är den skön att köra, du som köper en ny bil har garantier, när (inte om) den rasar efter 3000-12000mil under garantitiden så blir du inte ekonomiskt lidande mer än att du behöver lösa dina transportproblem då bilen står en längre tid på verkstaden för felsökning och bitbyte. Släpdragning av den kalibern skulle jag avråda ifrån då bägge DSG6 och DSG7 har känsliga kopplingar.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka