Köpråd: Bmw e91

Tjenare! Nu är det så att jag går i tankarna att byta bil, har snöat in mig på just Bmw 330i e91. Det är just 3 serien jag tror passar mig bäst. 5 serien känns lite för stor för min smak/ändamål. Sen får det gärna vara lite tryck i kärran, helst 250hk+ vilket 330i har Innan jag skapade denna tråd så har jag givetvis letat upp information om bilen, inte hittat så mycket om just e91 330i. Hittat mest info om diesel motorn vilket inte är så intressant. Det jag letar efter är manuell låda, kombi, med M paket xenon och sportstolar, navi är ett + årsmodell 06-07 då är de mesta barnsjukdomar åtgärdade eller?? eller hur är det med just barnsjukdomar på denna modell? undrar ju givetvis hur motorn N52 är? skottsäker? något man behöver tänka/kolla på? serviceintervaller? har den rem eller kedja? läst att sportstolar är ett måste i denna bil, skiljer det sig mycket på "vanliga" stolar och sport? eller ska man satsa på comfort? och hur är skillnaden där mellan sport och comfort? aldrig ägt en Bmw innan så vill ha så mycket info om denna bil som möjligt:) så ös på med svar! Tack på förhand



Svar på inlägget: Köpråd: Bmw e91



Tjena. Har du kikat in på autopower.se? Finns mycket info där om bla E91 då det är ett renodlat BMW-forum.


Hej. yes vart inne där ett par gånger å letat, ej fått så mkt info om just bensin modellen. Men ska in å glo lite mer


Extremt vanligt att det blir kabelbrott så knappen till bakrutan inte funkar, även att den knappen går sönder. Tidskrävande jobb att byta ut den kabelstammen.


Vanligt på 5-serien ja. Inte alls lika vanligt på 3-serien. Det finns ingen komfortstol till 3-serien. Enbart standard och sportstol.


Ok! måste blandat ihop den med e60in, vart mycket biltittande nu. Vet du något om n52 motorn eller?


Har jobbat på bmw och det är ganska lika mellan båda modellerna. Kanske är annorlunda eftersom det är uppe i norra delarna av landet.


Dåligt med erfarenhet om N52 faktiskt. Är ju mest inne på diesel... Men man läser sällan om några typfel alls gällande BMWs nyare motorer, både bensin och diesel.


Jag var på skadereparationssidan, och det är inte bara en gång jag svurit mig blå för att den där jäkla bakrutan inte går att öppna.. Idiotisk funktion.


Vart det mest problem med rutan eller? tänker generellt sett... sen en grej jag sett, en del modeller har ju multifunktionsratt och en del inte? dem som inte har, kan det vara import då? för mig ja lästa någon stans att detta skulle enbart finnas på svensksålda?



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka