Köpråd: Nissan Almera eller Honda Civic.

Nu har jag funderat på att köpa mig en ny bil som jag mest kommer att köra till och från jobbet, kommer att styla och som även kommer att få följa med på en del semestrar. Så till den stora frågan, vilken av bilarna ska man köpa? Jag har läst på en del och båda verkar vara ganska billiga att äga, drar lite bensin men jag har fortfarande svårt att kunna bestämma vilken man vill ha. Nissan Almera (-95 till -00) eller en Honda Civic (-92 till -94)? Någon som vet för- och nackdelar med bilarna? Tack för snabba svar!



Svar på inlägget: Köpråd: Nissan Almera eller Honda Civic.



nissan almera är jag något min morfar kör runt i x) och civic är en ungdoms bil, så en almera kan du nog hitta i väldigt mycket bättre skick och bättre pris mindre slutkörd, civic går hitta med roliga motorer up mot 160 hästar, vet inte vad mer du vill veta?


Ah, de kan vara bra. Men jag tänkte mest om de finns nackdelar i motorerna/karosserna? Vet ju att Civicen rostar en del i skärmar och bakluckorna.


Som du nämner så brukar civic av den årsmodellen rosta på bagagelucka och bakskärmar, sen dyker det upp på lite mindre vanlig ställen med, oftast fina undertill. Sen finns det ett bra urval med motorer-växellådor till Civicen med. Se över om motorn dricker olja eller skrapar vid hårda växlingar.


Ja, och man vill inte lägga många timmar på rostlagning, så man ska väl försöka hitta sig en fräsch på en gång. Och de är en sån Civic som du har som jag vill ha!


Min Almera -99 med 150hk drar jämt med en Focus RS (305hk) upp till nästan 140kmh... gubbabil ? (eller så kunde inte Focusförare köra bil, skitsamma, den var slö)


Man brukar få lägga lite över 10k för att få en fräsch och nått sådär lågmilad. Under 10k är dem flesta långmilare och smårostiga, men inget som säger att bilen är skrot för det, men dem brukar gå snabbt dem civic som är i bra skick. Tips är att hålla utskick på Hondaklubben då dem är lite mer dokumenterade och hålls i bra skick.


hahah ingen kommentar på dedär.. en focus RS är väldigt mycket snabbare en 1.0 L polo kan dra en 300hk+ bil med om de är skit bakom spakarna


båda är skrot bilar enligt mitt tycke, tycker du ska kolla mer på nissan primera istället. speciellt gt modellen med 150hk om du ska alltså välja mellan almera och civic. civic är helt jäkla gammal dags inredning och jättesvårt att bli bekväm i dom. men civicen är riktigt billigt när det gäller bensin. men primeran har kedja och går inte heller sönder direkt. bara vad jag tycker


Kolla även på civic ek3, haft 2 st och letar efter en till att ha som pendlarbil, 1.5 liters motor med lilla vtec motorn på 114 hk, Ganska pigga och dricker 0.5 liter milen, går även att få dom snygga : )






Riktigt bra bilar båda men båda rostar gärna om de sköts illa. Hade valt Almeran, varför styla en Civic som alla andra? Almeran lär även vara billigare och lättare att hitta ett lugnt kört toppexemplar.


Du behöver inte klanka ner på Civic för du inte vet hur man sköter ljusspaken blink blink "Och helt jävla gammaldags inredning" ? Vet ens inte hur jag ska kommentera det Inredningen i en Primera är inte en Maybach precis


blink blink tbax;) jag kanske var lite för hård då;) men det känns hopplöst att hitta en civic med större motor än lsi alltså just nu samt att dom rostar sönder nu dom som finns kvar. har sett nåra primeras dom sista veckorna.


O för sig så är TS ute efter en som är billig att äga och drar lite soppa så då borde en LSI inte vara helt tokigt. Det optimala borde vara en VEI men den är svår att hitta då folk som annonserar inte vet skillnaden på modellerna så dem skriver bara 1,5 och, VEI och LSI har båda 89hk


http://www.cars-data.com/en/honda-civic . pecs/16716 Honda uppger något annorlunda siffror, men visst är det en bra och relativt snål bil.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka