Köpråd: Chrysler, Jeep, Chevrolet etc. max 70k

Då var det dags igen! Efter ett par USA-resor har jag fått blodad tand på amerikanska bilar och tänkte byta nu under våren. Tänkte därför höra om någon har förslag eller synpunkter på de modeller jag kollat på. Söker en bakhjuls-eller fyrhjulsdriven bil med luftig interiör, är trött på alla trånga europeiska-och japanska bilar där man knappt får plats med benen om man är över 175cm. Vidare ser jag gärna att den har större plats för passagerare än min nuvarande coupé. Har haft tur med min Mercedes och sluppit rost, vet dock att det även kunde gått åt andra hållet och har således oroat mig för varje smutsfläck, ser därför gärna att nästa bil har ett beprövat rostskydd. Alternativt att bilen redan börjat rosta så jag slipper oroa mig över när det sker.. Automatlåda är ett krav. Sedan min Fiat har jag varit väldigt mån om att hitta en bil med billiga servicekostnader och reservdelar, tänkte fortsätta med det även denna gången. Jag vägrar dessutom att ställa av bilen för lite snö så den kommer definitivt gå året om. Jag har satt budgeten på högst 70k, inte 71k eller 70,5k, går man upp lite grann i miltal känns det inte helt omöjligt att hålla. Antar att en bil klarar mer än några tusen mil innan den faller samman. Finns det europeiska alternativ jag mot förmodan missat så välkomnar jag sådana förslag, allt asiatiskt och svenskt går dock bort direkt. De modeller jag kollat på varierar lite i form och pris, kan slänga in några blocket-länkar efter modellerna även om risken är att dessa försvinner fort. Nåväl. Jeep Grand Cherokee 4,7 (runt 2002-2004):http://www.blocket.se/malmo/Jeep_Grand_ . 15&w=3 Mest intressanta modellen just nu, men hur står den sig mot 90-tals modellerna? Chevrolet Silverado (90-talare):http://www.blocket.se/kiruna/Chevrolet_ . 15&w=3 Dodge Durango:http://www.blocket.se/stockholm/Dodge_D . 15&w=3 Dodge RAM:http://www.blocket.se/jonkoping/Dodge_P . 15&w=3 Man kan nog urskilja ett mönster här. Är allt detta skräp eller vad säger ni? Grand Cherokee är som sagt mest intressant just nu men den ska enligt begagnattester vara ganska dyr att äga (tänker inte på bränslet nu). Är tacksam över alla råd jag kan få!



Svar på inlägget: Köpråd: Chrysler, Jeep, Chevrolet etc. max 70k



Haft dodge ram tidigare och har en chevrolet avalanche. Dock några årsmodeller nyare. Men kan verkligen tipsa om avalanchen. Du borde hitta en tidig 00-tal för dom pengarna. Sjukt mycket bekvämare än exempelvis dodge ram mycket tack vare att är spiralfjädring bak istället för bladfjädrar. Även billiga delar eftersom den delar mycket med silveradon.


Den såg ju faktiskt riktigt trevlig ut. Tackar för tipset och skall absolut kolla in den. Gäller detsamma för Chevrolet 1500? Trodde att 1500 var samma bil som Silverado men Transportstyrelsen verkar göra skillnad på dem.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka