Köpråd: Volvo v/xc70 01-08 vilken är bäst?

Hej. nu ska jag och sambon köpa ny brukis. Budgeten är max 50000kr. Vi är sugna på v/xc70n (01-08) och nu undrar jag vilken modell man ska kika efter och vilka typiska problem/brister dessa modeller har. Vi vill endast ha bensinare/etanol och helst automatlåda, är autlådorna bra på dom? Får gärna vara lite pulver i maskin, vilken motor är bäst? Hur är det med fyrhjulsdriften, är den hållbar? Viken motor är snålast? Tack på förhand.



Svar på inlägget: Köpråd: Volvo v/xc70 01-08 vilken är bäst?



Med den budgeten är det ju modellen innan face liften du får, dvs 01-04. Automatlådorna är ok men dom bör sköljas emellanåt för att hålla länge. Ska du ha bensin så är det bara 2.4T/2.5T som finns, den ger ju 240-250 Hk med ny mjukvara beroende på årsmodell. Modellår 2003 kom Haldex drivlinan vilken är att föredra då man inte vet hur den tidigare med viscodiff är behandlad, tex om den är körd med olika slitna däck så kan den tagit skada. En rekommendation på alla modeller innan 2006 är att byta hylsan mellan växellåda och vinkelväxel i förebyggande syften då den ofta slita ut och kan sluta med mycket dyrare ras. Detta är en svag punkt som blev förbättrat och förstärkt 2006. Som alla V70N/S60/S80 så är slitna delar i framvagnen vanligt men inte så dyrt att fixa till. Tidigare modeller kan läcka olja mellan motor och låda i packboxen på vevaxeln. En del jobb att fixa och lite kostsamt om man lämnar in så kör under huvudet och kolla att den är torr och fin.


Tack för ett bra svar. Har sett 05or och 06or för 45-50k, det finns! Den hylsan du nämner, går den att byta utan att plocka bort lådan ? Sammanfattat så ska man helst ha en 03 eller nyare då oavsett motor/växellåda/drivande hjul? För kan ju bli en v70 2,4 140/170hk oxå, om den är fräsch nog.


Då har dom rullat en bra bit eller? Hylsan går att byta utan att ta ner lådan, vinkelväxeln måste bort dock men det är inte så jävla jobbigt. Tycker inte du ska köpa en utan turbo, tröttaste laget för en sådan tung bil och mycket sämre ös på låga varv och dessutom drar den typ lika mycket soppa som lättrycksturbon 2,4T el 2,5T.


Ifrån 2003 så sitter det spjällhus ifrån bosch istället för dom där iMagnetti Marelli skit spjället som sitter på tidigare årsmodeller Kört en 2.4T som varit chippad gick mycket trevligt med automatlådan


Det sitter även på vissa tidigare. Skulle nog med säga att vid de miltalen de bilarna är uppe i idag så borde spjället varit bytt.


Nädå cirka20k.. Okey men då kan man ju byta den ganska enkelt. Jo helst turbo men som sagt kan bli en sugis om den e riktigt prisvärd:) Tack för all hjälp! Drar dom fyrhjulsdrivna mycket mer soppa än framhjulsdrivna?


Har haft XC70, 2.4T.. bästa bilen jag haft hittills. körde på ca 2veckor 700mil kladderfritt! inte tagit en droppe olja, den var fortfarande gulaktig, dvs som ny! (detta var under semester resa ner till balkan 300 mil dit enkel resa+hem+ca 110mil därnere) allt vi byte på den var däcken och olja+filter om man höll sig under 120 så drog den inte alls mycket bränsle, än bättre om man höll sig vid 90-100 (ca 0,72) vilket är klart godkänd på en sån bil.. men det såklart på långresa blandad drog han 0,9-1liter Var en manuell 5petad -02a med vid inköp 21 000mil såldes med nästan 25k mil märktes absolut inte på bilen.


Angående soppaförbrukningen så drar en bil med Haldex systemet inte mycket mer då den inte har 4 hjuldriften inkopplad konstant. Skillnaden är att den måste driva vinkelväxel och släpa på kardanen.



Köpråd - få tips på hur du köper den billigaste bilen

Att tänka på när du ska köpa bil. Ha inte bråttom när du köper begagnad bil. Du har mycket att vinna på att undersöka marknaden. Begagnatmarknaden skiljer sig en hel del från marknaden för nya bilar. Urvalet är till exempel mycket större. Det finns också fler bilhandlare som säljer begagnat. Dessutom kan man köpa av privatpersoner.

« Tillbaka